Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

«Φωτιά» στο υπ.Υγείας για την παραίτηση της Υποδιοικήτριας της 7ης ΥΠΕ!

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
Health Report.gr

Φωτιά… άναψε με την παραίτησή της η Υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ στο υπουργείο Υγείας

Παραιτήθηκε ή απομακρύνθηκε τελικώς η Υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας; Ιδού το ερώτημα…

Η κ.Άννα Τριχοπούλου που βρίσκεται στην ίδια θέση από τον Οκτώβριο του 2012, έστειλε την παραίτησή της με αιχμές στο υπουργείο Υγείας πριν από λίγα 24ωρα.

Ωστόσο η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι πρόκειται για απομάκρυνση.

Η κ.Τριχοπούλου επισημαίνει στην παραίτηση της ότι αντιμετώπισε ένα αναξιοκρατικό σύστημα το οποίο υπονόμευε τη θέση της και έθιγε την αξιοπρέπειά της. Δείτε χαρακτηριστικά τι αναφέρει:

«Αντί της αναγνώρισης αυτής της προσφοράς, βρίσκομαι αντιμέτωπη με αντιλήψεις και πρακτικές που δεν εξασφαλίζουν τη συνέχεια στη διοίκηση και δεν προάγουν τη διακηρυγμένη επιδίωξη μιας σύγχρονης, αξιοκρατικής, ανοικτής και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης, υποβαθμίζουν προωθητικές των υπηρεσιών υγείας πρωτοβουλίες με κίνδυνο την ακύρωσή τους, υπονομεύουν τη θέση μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου.

Οι λόγοι αυτοί και οι συνθήκες που διαμορφώνονται δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω στη θέση μου και με εξαναγκάζουν σε παραίτηση, εξέλιξη η οποία δεν θα προέκυπτε σε ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των στελεχών της».

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για παραίτηση αλλά για απομάκρυνση στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των Διοικητών και Υποδιοικητών και των ΥΠΕ.

Να σημειωθεί ότι η θητεία της κ.Τριχοπούλου είχε ανανεωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ισχυρίζεται ότι τα προβλήματα προέκυψαν μετά την επιλογή άλλης διοικήτριας αντί της ίδιας της κ.Τριχοπούλου για τη διοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης (7ης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου