Τρίτη 31 Μαΐου 2016

“Καυτός” προμηνύεται ο Ιούνης στα Νοσοκομεία

- Virus.com.gr

Πολλαπλά «μέτωπα φωτιάς» θα κληθεί να «σβήσει» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τις επόμενες μέρες στα Νοσοκομεία με τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αναβρασμό για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και την απληρωσιά.

Την αρχή έκανε το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο «Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» που πραγματοποίησε σήμερα στάση εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων, με βασικό αίτημα την πρόσληψη προσωπικού.

Τη «σκυτάλη» των κινητοποιήσεων παίρνει αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου, το Σωματείο Εργαζομένων στο«Δρομοκαϊτειο» Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, που προκήρυξε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας (8:00 π.μ.). «Προμετωπίδα» των διεκδικήσεων αποτελεί η αύξηση της χρηματοδότησης, η μόνιμη και σταθερή εργασία για τους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις και η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου σειρά παίρνει το Σωματείο Εργαζομένων στο «Αττικό» Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, το οποίο προκήρυξε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη, με ανάλογα αιτήματα, καταγγέλλοντας επίσης διαχρονικό μηχανισμό «ρουσφετιών» και «απολυταρχίας» στη Νοσηλευτική Υπηρεσία.

Η «έκρηξη» κινητοποιήσεων στο χώρο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη το επόμενο διάστημα, αφού οι συνθήκες που επικρατούν λίγο έως πολύ είναι παρόμοιες σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Δυναμική προς αυτή την κατεύθυνση, ενδεχομένως να δώσει και η εκλογή Προεδρείου στην Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η οποία συνεδριάζει γι’ αυτό το σκοπό αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου