Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Χωρίς αξονικό τομογράφο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Το γεγονός της μη λειτουργίας αξονικού τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΓΝΛ, κάνοντας λόγο για «έλλειμμα χρηστής διοίκησης από τους ηγήτορές του εδώ και 9 μήνες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο νέος – υπερσύγχρονος – αξονικός βρίσκεται σε «αγκύλωση» και ο παλιός στο «γύψο».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρονται τα εξής :

Το Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ.Ν.Λ. βρίσκεται στην πολύ δυσάρεστη θέση να καταγράψει το έλλειμμα της χρηστής διοίκησης από τους ηγήτορες του εδώ και 9 μήνες. Είναι άκρως λυπηρό αυτό, που συμβαίνει στην ναυαρχίδα της Κεντρικής Ελλάδας.

Με δελτία τύπου, συνεντεύξεις και λοιπά δημοσιεύματα μαθαίναμε για την «πολυτέλεια», που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με τη χρήση 2 πλέον αξονικών τομογράφων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: του υπάρχοντος και του νέου 64τομών. Στο Σωματείο, έχουν φτάσει καταγγελίες οι οποίες εξετάζονται και αναφέρουν ότι ο αξονικός 
τομογράφος 64τομών, αγοράστηκε σε τιμή ενός αξονικού 160τομών. Οψόμεθα!

Πέμπτη 26 Μαΐου, του σωτήριου έτους 2016 και στο Πανεπιστημιακό λειτουργούν: ΚΑΝΕΝΑΣ αξονικός!

Το δράμα…

Στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Π.Γ.Ν.Λ., εγκαταστάθηκε επίσημα από τις 18 Μαΐου καινούριος υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος 64τομών, ο καλύτερος και πιο σύγχρονος σε όλα τα δημόσια Νοσοκομεία της Κεντρικής Ελλάδος. Την ίδια ημέρα [18/5] μετά από βλάβη, ο έτερος αξονικός τομογράφος του Π.Γ.Ν.Λ. (παλαιάς τεχνολογίας), βγαίνει εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης. Η λογική λέει πως ο καινούριος αξονικός τομογράφος θα ήταν σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των Θεσσαλών κι όχι μόνο πολιτών.

Το Π.Γ.Ν.Λ., μεταφέρει την εφημερία του στο Γενικό Νοσοκομείο με έγγραφο, το οποίο παροπλίζει στην ουσία τον τελευταίας τεχνολογίας αξονικό τομογράφο 64τομών. Σημειώνεται εδώ, ότι ο Διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού του Π.Γ.Ν.Λ. αλλά και εκτελών χρέη Διοικητή εμφανίζεται παρών –απών… [;;;].

Τα επείγοντα περιστατικά της εφημερίας αλλά και οι νοσηλευόμενοι στο Π.Γ.Ν.Λ., να διακομίζονται με την όποια καθυστέρηση και ταλαιπωρία για μια απλή και χαμηλότερης ποιότητας αξονική τομογραφία στο Γ.Ν.Λ., με τον μεγάλο κίνδυνο να ελλοχεύει για τον ασθενή κατά τη διακομιδή του. Και σ’ αυτό προστίθενται τα έξοδα για μετακίνηση, εργατοώρες κ.ο.κ..

Με απλά ελληνικά: έγινε επίσημη παραλαβή ενός μηχανήματος, η οποία προϋποθέτει, ότι έχει γίνει ήδη η εκπαίδευση του προσωπικού. Ποιος θα μας απαντήσει αν :
1. Έγινε η ορθή επιλογή του εκπαιδευόμενου προσωπικού;
2. Ο λόγος, που δεν λειτουργεί ακόμη ο νέος αξονικός τομογράφος μήπως είναι, ότι το προσωπικό (Τεχνολόγοι, Χειριστές κ.τ.λ.), που καλείται να θέσει σε λειτουργία την υπερσύγχρονη νέα αυτή απεικονιστική μονάδα δεν είναι το κατάλληλα εκπαιδευμένο;
3. Γιατί δεν λειτουργεί ο νέος αξονικός τομογράφος;
4. Πότε θα λειτουργήσει;

Πράγματι το Πανεπιστημιακό είναι υποψήφιο για μελέτη περίπτωσης: έχει 2 αξονικούς και δεν λειτουργεί κανένας!

Κάποιες απαντήσεις είχαν προβλεφθεί από το Σωματείο μας, αρχής γενομένης τον Δεκέμβριο του 2015.

Στις 23 Δεκέμβριου του 2015, καταγγείλαμε τις ανήθικες και παράνομες ενέργειες της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Λ.. Συγκεκριμένα, με σκανδαλώδη απόφαση του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, που σημειωτέον εκτελούσε και εκτελεί ακόμη χρέη Διοικητή, συνεχιζόταν το «έργο δίωξης», που από κοινού δημιούργησαν ο πρώην Διοικητής του Π.Γ.Ν.Λ.-Γ.Ν.Λ. και οι δύο Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων στις 24/09/2015.

Οι μετακινήσεις των υπαλλήλων συνεχίστηκαν ανάμεσα στα δύο Νοσοκομεία έως τα τέλη Απριλίου 2016 με απόφαση, που συνυπέγραψαν οι δύο Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Λ και Γ.Ν.Λ.. Μετακινήθηκαν συνάδελφοι, που τόλμησαν να μηνύσουν τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Π.Γ.Ν.Λ. για υπόθεση, η οποία έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Η σύνδεση του αξονικού με τις διώξεις των υπαλλήλων…

Επειδή το είχαμε προδιαγράψει με τις παρεμβάσεις μας τότε, διαβάστε τη συσχέτιση των γεγονότων: μετά το «βαπτιζόμενο» πρόγραμμα εκπαίδευσης, που εμπνεύστηκαν οι δύο Διευθυντές της Ιατρικής Υπηρεσίας των Νοσοκομείων της Λάρισας (Π.Γ.Ν.Λ. & Γ.Ν.Λ.), το διωκόμενο προσωπικό δεν επανήλθε ποτέ στα πρότερα καθήκοντα του με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλοί πολίτες να στερούνται πολύτιμων και άκρως απαραίτητων υπηρεσιών υγείας.

Είμαστε σήμερα θεατές των επιπτώσεων των διώξεων, διότι το εξειδικευμένο προσωπικό, που θα μπορούσε να χειριστεί το καινούριο αυτό μηχάνημα, τιμωρητικά τοποθετήθηκε ή μετακινήθηκε σε άλλες θέσεις εργασίας και τμήματα του Νοσοκομείου.

Αποτέλεσμα αυτής της εμπάθειας του Διευθυντή Ακτινοδιαγνωστικού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, είναι η άσκοπη καθυστέρηση της επένδυσης του Δημοσίου, των Ελλήνων φορολογουμένων.

Απορίας άξιο είναι η συμμετοχή στην σημερινή κατάσταση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Στο πρόσφατο παρελθόν άφησε να εξελιχθούν οι ανωτέρω διώξεις – μετακινήσεις Τεχνολόγων Ακτινολόγων, με τις γνωστές επιπτώσεις στη λειτουργία του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος και ιδιαίτερα στην δυσλειτουργία του αξονικού εργαστηρίου.

Ο Διοικητής της ΥΠΕ, ενημερώθηκε προφορικά από το Σωματείο πριν μια εβδομάδα, για την μεταφορά της εφημερίας στο Γ.Ν.Λ., αλλά και μέχρι τώρα συνεχίζει να λαμβάνει χώρα η ίδια προβληματική κατάσταση».

//www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου