Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ: Επισχέσεις από την 1η Ιουλίου - Οι γιατροί απλήρωτοι, ματώνουν για να μην κλείσουν τα ιατρεία τους



Επισχέσεις παροχής υπηρεσιών αποφάσισαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την Παρασκκευή 1 Ιουλίου, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο και φυσικά υπό το βάρος μεγάλων οκονομικών υποχρεώσεων, τις οποίες δεν τακτοποιεί η διοίκηση του Οργανισμού, όπως αναφέρει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

Το θεσμικό όργανο των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, κάνει λόγο για «θεωρία του χάους», καθώς ο Οργανισμός αποδεικνύεται ασυνεπής για ακόμη μία φορά απέναντι στους γιατρούς, την ώρα που οι οικονομικές τους εκκρεμότητες τους πνίγουν και ενώ δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, να εξυπηρετούν τιυς ασφαλισμένους.

Η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ εν μέσω θέρους έχει ως εξής και οι πολίτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια, αναφέρει η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ :

- 530 κλινικοί ιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς από την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.

- Οι κλινικοεργαστηριακοί και όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί είναι απλήρωτοι για όλο το 2016, αναμένοντας να εισπράξουν αξιοσημείωτο κούρεμα, λόγω rebate και clawback.

- Ο Φεβρουάριος του 2016 καθίσταται ληξιπρόθεσμος στις 28 του μήνα. Οι υποχρεώσεις μας απέναντι σε προμηθευτές , ελληνικό δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιες επιχειρήσεις τρέχουν διαρκώς και κανείς ΔΕΝ μας κάνει πίστωση!!

- Οι κλινικοί ιατροί ήδη έχουν χρεωθεί φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις αξίας τουλάχιστον 6.000 ευρώ, χωρίς αντίστοιχες πληρωμές.

- Οι συμβάσεις παρατάθηκαν με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού μέχρι 31/10/16, χωρίς επικύρωση με Υπουργική απόφαση.

- Οι ιατροί δέχονται με συνοπτικές διαδικασίες εξουθενωτικά κουρέματα σε στατιστικό, μη πραγματικό έλεγχο, με πάγωμα πληρωμών σε οποιαδήποτε ένσταση. Πολλοί ιατροί αναφέρουν ότι έχουν χαθεί ενυπόγραφες επισκέψεις, εσώκλειστες στους φακέλους στην Πεύκη και ότι κουρεύονται 200 ευρώ καθώς δεν ανοίγει το σκαναρισμένο ηλεκτρονικό αρχείο της επίσκεψης (!?). Ο στόχος της πάταξης της πραγματικής παραβατικότητας από τον ΕΟΠΥΥ μένει όνειρο απατηλό. Αναμένουμε με προσμονή, τις απαιτούμενες εισαγγελικές παρεμβάσεις επί τελεσίδικων υποθέσεων της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά παρόχων.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά μετ’ επιτάσεως τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο, εδώ και χρόνια οπότε και εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012!!! Ο δε έλεγχος του 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, παραμένει απλήρωτος.

Ο τίμιος ιατρός του Οργανισμού που εργάζεται αξιοπρεπώς, αργοπεθαίνει. Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους ότι προσπαθούμε να παραμείνουμε κοντά τους στην ΠΦΥ με κάθε τρόπο και να μην κλείσουν τα ιατρεία μας, υπό το βάρος των οικονομικών μας υποχρεώσεων και χωρίς πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ.

Είμαστε όμως αναγκασμένοι να κηρύξουμε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από 01/07/2016, ζητώντας τα δεδουλευμένα Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο. Η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ας επισπεύσει την τήρηση των υποχρεώσεων της, χωρίς νουθεσίες και υποδείξεις προς τους συμβεβλημένους ιατρούς. Αν μάλιστα το επιθυμεί, οι ιατροί που θα πληρωθούν και ΔΕ θα συμμετέχουν στην επίσχεση, ας το δηλώσουν εγγράφως στον ΕΟΠΥΥ για να έχει ο οργανισμός την πληροφόρηση του, με όποιον τρόπο του φανεί αυτή χρήσιμη.

9 σχόλια:

  1. Κοτες μικροβιολογοι 2 μερες θα κρατησει η επισχεση.Μπερσιμη μη μασας ολα βλαμμενα ειναι.Ρε συ συναδελφε ΞΑΝΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΕ που εισαι στο απυροβλυτο γιατι εχεις βαλει μπροστα τα καρακολια, οταν το βραδυ κοιτας τα μουτρα σου στον καθρεφτη, αισθανεσαι καλα?Πολυ θα ηθελα να δω τον ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ να μην παρει τον μισθο του για 6 μηνες προς συμπαρασταση των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ του.Μιληστε ΕΠΩΝΥΜΑ κοτουλες.Φοβαστε μην σας κοψουν τις ανυπαρκτες συμβασεις κακομοιρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κότες και ρόμπες ξεκούμπωτες. Αύριο θα τους καλέσει ο καθηγητής στατιστικής και θα τους παρακαλέσει να κάνουν υπομονή. Και αυτοί θα κάνουν για το καλό του ασθενή. Και η επίσχεση θα διαρκέσει οσο και η προηγούμενη. Καμία μέρα.

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν, τα αστεία τελείωσαν...Πρέπει να τεθεί ένα δίλημμα στην Πολιτική ηγεσία του τόπου και αποκλειστικά στον Πρωθυπουργό...Ή οι γιατροί στον ΕΟΠΥΥ ή οι Μπερσίμης και Γεωργακόπουλος...Η παρουσία των "κυρίων" αυτών δεν είναι συμβατή με την εύρυθμη λειτουργεία του Οργανισμού...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ...Δεν είναι δυνατόν να είναι οι γιατροί επί έξι μήνες απλήρωτοι - ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ- και να καθυβρίζεται ο κλάδος... Έχοντας ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΜΟΥ σας ενημερώνω πως ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΤΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ πιστεύοντας πως οι πληρωμές είναι πίσω μόλις ένα μήνα...ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΙΩΣ...χαιρέτα μου τον πλάτανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ο καπετάνιος δεν ξέρει μάλλον δεν κάνει για καπετάνιος, Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος.

      Διαγραφή
    2. Απλά τον παραπληροφορούν....

      Διαγραφή
    3. ποιοοοοος καπετανιοοοος;;;

      Διαγραφή
    4. Όταν λες πρωθυπουργός ποιον εννοεις; Τον Αλέξη που μετα το Πανεπιστήμιο η πρώτη του δουλεια είναι η σημερινή. Να υποδύεται τον Πρωθυπουργό.

      Διαγραφή
  3. παλι τα ιδια και τα ιδια. στασιμοτητα και ολοι οι ιδιωτες στον αερα. απ τη στιγμη που ουτε οι συμβεβλημενοι πληρωνονται και ουτε οι συμβασεις για τους νεους γιατρους δεν ανοιγουν, καντε πραγματικη επισχεση. οχι λογια γιατι ο εοπυυ θα μενει στασιμος με παρατασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς πασιδικ ....οκ το καταλαβαμε για τους ασφαλισμενους του οαεε παμε παρακατω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή