Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Σήμερα συνάντηση ΕΟΠΥΥ-Κλινικών


Επανεκκίνηση του διαλόγου μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των εκπροσώπων των ιδιωτικών κλινική συνιστά επί της ουσίας το σημερινό ραντεβού για τη διαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων, για τις νοσηλείες (εδώ).

Βέβαια, πρόκειται επί της ουσίας για ένα ακόμη ραντεβού στα τυφλά, αφού ελάχιστα έχουν γίνει γνωστά στους παρόχους για το που κλίνει σε αυτή τη φάση ο ΕΟΠΥΥ για τα θέματα αγκάθια.

Βασικό πρόβλημα, όπως έχει γράψει το Virus, είναι το ποσοστό των κλινών που διατίθενται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ (εδώ).
Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών εμμένουν σε ένα 20% της γ’ θέσης ενώ ο ΕΟΠΥΥ διεκδικεί το 40%. Βέβαια, ένα σχέδιο σύμβασης δεν έχει έως τώρα παρουσιαστεί στους κλινικάρχες.

Εν τω μεταξύ, πιθανόν είναι οι κλινικές να κληθούν να υπογράψουν διαφορετικές συμβάσεις για το κλινικό έργο και τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Βέβαια, η επόμενη συνάντηση για τις συμβάσεις διαγνωστικού έργου δεν αναμένεται πριν τα τέλη Αυγούστου, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον και για τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους γιατρούς, για τις επισκέψεις.

3 σχόλια:

  1. Το 40% συμφερει και πρέπει να το δεχθουν. Διότι αν ο ΕΟΠΥΥ αναγκαςτει να εφαρμόσει το plan Χ τότε ο στρατός θα επιτάξει άμεσα τις ιδιωτικές κλινικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με 20000 πλεονάζοντες ιατρούς καμμία κυβέρνηση δεν θα ασχοληθει, σοβαρά με τις συμβάσεις μας. Γι αυτό και οι προηγούμενοι δεν διέφεραν απο τους επόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή