Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Συνάντηση ΕΟΠΥΥ – Κλινικών «άνευ αντικειμένου»


Μόνο για τις συμβάσεις δεν μίλησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Κλινικών και του ΕΟΠΥΥ, που συναντήθηκαν εχθές, με (αρχικό) στόχο να βρεθεί κοινός τόπος στα θέματα «αγκάθια» στη σχέση των δύο πλευρών (εδώ).

Προσχέδιο σύμβασης για το θέμα των νοσηλειών δεν υπήρξε ούτε σε αυτή τη φάση, με τις πληροφορίες του Virus να αναφέρουν πως ο συντονισμός του θέματος δεν αποκλείεται πλέον να «φύγε»ι από το Μαρούσι και να…κατηφορίσει στην Αριστοτέλους. Εν ολίγοις, λέγεται, πως το επόμενο ραντεβού με τους εκπροσώπους των Ιδιωτικών Κλινικών θα πραγματοποιηθεί παρόντος του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Θυμίζουμε πως, οι ισχύουσες συμβάσεις παρατάθηκαν έως τον Οκτώβριο, ενώ μόλις ψηφίστηκε και η σχετική τροπολογία.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Virus ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ πριν το 2012 (υπολογίζονται σε 135 με 140 εκατ. ευρώ), οι οποίες όμως θα εκκαθαριστούν απομειωμένες κατά 5%.
Βέβαια, το θέμα των υπόλοιπων οφειλών, οι οποίες εκκαθαρίζονται βάσει σχετικής Υπουργικής Απόφασης, έχει μεταφερθεί στο ΣτΕ, όπου προσέφυγαν σχεδόν όλοι οι συμβεβλημένοι πάροχοι, καθώς έγγραφα και δικαιολογητικά που ζητούνται βάσει απόφασης του Μαΐου δεν υπήρξαν 4 χρόνια πριν.

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΡΙΑΚΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟ, ΑΝ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΑΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 40% ΚΛΙΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΕΔΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΩΣΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΠΙΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι σημαίνει απομειωμένες κατά 5%. Αντι να πάρουμε τους νόμιμους τόκους θα πληρώσουμε και απο πάνω; Αφού ήδη δεχθήκαμε "κούρεμα" 10% και κόψαμε τιμολόγια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ ο Εοπυυ έχει κατακλέψει όλους τους παρόχους με το claw back και το rebate , συνεχίζει το κλέψιμο με την υπουργική απόφαση περί εκκαθάρισης και τις περικοπές !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή