Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Έρχονται οι νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ! Τι είπε ο πρωθυπουργός

Πέμπτη 28 Ιούλιος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Με ταχύτερους ρυθμούς θα πρέπει να προχωρήσουν οι νέες συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ υπό νέους όρους.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι από το Μέγαρο Μαξίμουδόθηκαν οδηγίες να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να δοθεί άλλη μία παράταση. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Προς νέα παράταση οι συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ έως τέλος Οκτωβρίου! Άγριος καβγάς στη Διαπραγμάτευση»

Οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr σημειώνουν πως οι όποιες συζητήσεις του ΕΟΠΥΥ με τον ιατρικό κλάδο θα πρέπει να επιταχυνθούν με μέλημα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Γεγονός βέβαια που σημαίνει ότι τα άγρια παζάρια και οι περικοπές προς τους γιατρούς δε θα αποφευχθούν.

Η υπόθεση όμως θα πρέπει να κλείσει άμεσα και γιατί η παράταση των συμβάσεωνλήγει στο τέλος Οκτωβρίου και γιατί ο ίδιος ο πρωθυπουργός τοποθετήθηκε δημοσίως για το θέμα.

Το πρώτο δείγμα πάντως της νέας σύμβασης που αποκάλυψε το HealthReport.gr και είναι υπό διαπραγμάτευση δείχνει διάφορες παγίδες για τους γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ: «Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ για γιατρούς- φυσικοθεραπευτές! Όλες οι παγίδες»

Όλα δείχνουν πάντως πως με τις νέες συμβάσεις θα δοθεί πιθανότατα μια ευκαιρία και στους νέους γιατρούς να συνάψουν συμφωνία με τον Οργανισμό κάτι για το οποίος άλλωστε έχει δεσμευτεί και δημοσίως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ με την πρώτη του αποκλειστική συνέντευξη στο HealthReport.gr.

4 σχόλια:

  1. θα δωθεί η ευκαιρία σε όλους τους νέους γιατρούς ή θα προκυρηχθεί συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανά ειδικότητα και νομό οπότε θα κάνουν πάρτι πάλι τα γνωστά κομματικά λαμόγια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη που θα σε απογοητεύσω αλλά τίποτα δεν θα γίνει...Παραμύθια του Τσίπρα είναι εν μεσω θέρους - προκυρήξεις του ΕΟΠΥΥ δεν μπορούν να κάνουν εάν δεν συμφωνήσουν οι Γερμανοί σύμβουλοι του ΕΟΠΥΥ και δεν δώσει το πράσινο φως ο Καρόνε...Επομένως μόνο όταν ακούσεις τον Καρόνε να λέει για επιπλέον θέσεις να αρχίσεις να τρέφεις ελπίδες...

      Διαγραφή
  2. Οποίος/α ξανακάνει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ να μην λέει μετά οτι ο ΕΟΠΥΥ ειναι κακοπληρωτής. Απλώς αυτός/η ειναι ηλίθιος/α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τους πιστεψαμε ναι. ολα ΘΑ γινουν. ΘΑ, ΘΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή