Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Προθεσμία 30 ημερών για διορθώσεις στοιχείων στο Taxisnet

http://www.enikonomia.gr/

Προθεσμία τριάντα ημερών έχουν οι φορολογούμενοι, φυσικά και νομικά πρόσωπα αλλά και νομικές οντότητες για να προχωρήσουν σε διόρθωση των στοιχείων τους στο Taxisnet και να ενημερώσουν τη Φορολογική Διοίκηση για τις οποιεσδήποτε μεταβολές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, η ενημέρωση της Διοίκησης εμπίπτει στην διάταξη που ψηφίστηκε στα τέλη Ιουλίου και η οποία ορίζει ότι είναι απαραίτητη η έγγραφη ενημέρωση εντός τριάντα ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, το διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά το χρόνο της εγγραφής.

Ο ακριβής τρόπος που θα γίνει αυτό αναμένεται να προσδιοριστεί με απόφαση της ΓΓΔΕ. Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος δεν μπορεί να επικαλείται τις μεταβολές στοιχείων μέχρι το χρόνο ενημέρωσης του Μητρώου. Οι διατάξεις έχουν ισχύ αναδρομικά από τις 3 Αυγούστου 2016, οπότε και δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και καταλαμβάνουν και περιπτώσεις, για τις οποίες, η προθεσμία των δέκα ημερών για την υποβολή της σχετικής δήλωσης μεταβολής, δεν είχε λήξει κατά την 3-8-2016.

Σημειώνεται ότι η υποχρέωση ενημέρωσης για μεταβολές στα ατομικά στοιχεία φορολογούμενου φυσικού προσώπου, που δεν αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητά του δεν υπόκεινται σε προθεσμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου