Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Τι θα γίνει με το ειδικό μισθολόγιο των γιατρών του ΕΣΥ! Τα ισοδύναμα και τα πιθανά κουρέματα

Τρίτη 16 Αύγουστος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Τα ισοδύναμα μέτρα μέσω των οποίων θα σωθούν οι μισθοί των γιατρών του ΕΣΥ επιχειρεί να ετοιμάσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Εάν δε βρεθούν τα ισοδύναμα μέτρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα χάσουν τις αυξήσεις που δικαιούνται (χρονοεπίδομα) γεγονός που θα μειώσει άμεσα τις αποδοχές των περισσότερων γιατρών.

Ήδη όμως φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει καθυστερήσει να παρουσιάσει τα ισοδύναμα μέτρα και υπάρχει κίνδυνος να «τσεκουρωθούν» τελικώς οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών.


Πάντως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Υγείας, λένε πηγές του HealthReport.gr, ότι ήδη έχουν καθυστερήσει τα ισοδύναμα μέτρα.

Γι αυτό άλλωστε στο υπουργείο Υγείας επικρατεί αναστάτωση ώστε να ετοιμασθούν άμεσα τα ισοδύναμα μέτρα, να παρουσιασθούν και να ξεφύγουν από τον …σκόπελο. 

Όλα δείχνουν πάντως, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στοHealthReport.gr, ότι προς το τέλος Αυγούστου θα έχουν βρεθεί και καταγραφεί τα ισοδύναμα ώστε να ξεπερασθεί το εμπόδιο. 

Αν δεν επιτευχθεί όμως ο στόχος, εκτός των άλλων οι νοσοκομειακοί γιατροί, θα απωλέσουν μία αύξηση 4% που προστίθεται κάθε δύο χρόνια στο βασικό μισθό τους και αποτελούσε σημαντικό βοήθημα στους ήδη «κουρεμένους» μισθούς των γιατρών.

Άλλωστε τα τελευταία χρόνια των μνημονίων οι γιατροί έχουν χάσει περίπου το 40% των εισοδημάτων τους με τις εφημερίες να παραμένουν απλήρωτες για μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου