Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Αλλαγές στο καθεστώς έναρξης ειδικότητας σε στρατευμένους γιατρούς



Ο γιατρός μπορεί να ζητήσει ανάκληση του διορισμού του για ειδικότητα, στην περίπτωση που θέλει να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.

IATRONET.GR

Δικαίωμα αναβολής έναρξης της ειδικότητας, έχουν οι γιατροί που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Αυτό προβλέπει τροποποίηση στη σχετική νομοθεσία (ΦΕΚ 314/2016), στην οποία προχώρησαν ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Με την τροποποίηση του σχετικού νόμου, ο οποίος παρατίθεται ολόκληρος πιο κάτω, εξαιρούνται και παραμένουν σε ισχύ οι αιτήσεις των ιατρών που έχουν υποβληθεί για έναρξη ειδικότητας, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος υποχρεούται αποδεδειγμένα να καταταγεί για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία και δεν έχει αναβολή ισόχρονη με τον χρόνο ειδίκευσης.

Στην περίπτωση αυτή, με την παραλαβή της απόφασης τοποθέτησής του από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας για το πρώτο στάδιο της ειδίκευσής του, δικαιούται να ζητήσει ανάκληση του διορισμού του, μέχρι την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από βεβαίωση της αρμόδιας στρατολογικής υπηρεσίας για τον χρόνο κατάταξής του και τον απαιτούμενο χρόνο ολοκλήρωσης της στρατιωτικής θητείας.

ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου