Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Ο ΙΣΑ ζητά την ίση μεταχείριση όλων των παρόχων υγείας!

Προς τον
Κο. Σωτήρη Μπερσίμη
Πρόεδρο Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Λεωφόρος Κηφισίας, 39
Αμαρούσιο Αττικής 

Αθήνα, 05.08.2016
Α.Π. 13667

Θέμα: Ο ΙΣΑ ζητά την ίση μεταχείριση όλων των παρόχων υγείας!

Κύριε Πρόεδρε,

Δια της παρούσης επιστολής μας, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας βασικά ζητήματα που αφορούν τους γιατρούς – μέλη μας, προκειμένου να μεριμνήσετε για την επίλυση τους. 

Στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ έχει αναρτηθεί στο πεδίο Νέα – Ανακοινώσεις με ημερομηνία 15/07/2016, Διακήρυξη για το έργο "Παροχή Υπηρεσιών ταχυμεταφοράς από τα Σημεία Υποβολής προς τη Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών (Κ.Μ.Ε.Σ.) που τοποθετείται στην Αττική και από την Κ.Μ.Ε.Σ. προς τα Σημεία Υποβολής", σχετικά με την διακίνηση των δαπανών των φαρμακείων στην Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας στον Ασπρόπυργο. Επειδή η διαφορετική αντιμετώπιση σε συγκεκριμένες κατηγορίες παρόχων υγείας, προσβάλλει πρωτίστως την αρχή της ισότητας, η οποία αποτελεί γενική αρχή του δικαίου ρητά κατοχυρωμένη στο Σύνταγμα και η οποία διαχέεται σε όλους τους κλάδους του δικαίου, ζητούμε την αναλογική εφαρμογή του ανωτέρω διαγωνισμού και στους ιατρούς, εφόσον αυτός τελεσφορήσει και συνεχίζει να εφαρμόζεται για τους φαρμακοποιούς.

Επίσης στην από 27.07.2016 ανακοίνωση του Οργανισμού, δυνάμει της οποίας ενημερώνετε τους παρόχους υγείας σχετικά με το νέο κέντρο διαλογής δαπανών και την διαδικασία υποβολής αυτών, αναφέρεται ότι δεν είναι δυνατή η αυτοπρόσωπη παράδοση των δαπανών. Επειδή πολλοί γιατροί – μέλη μας επιθυμούν να διεκπεραιώνουν οι ίδιοι αυτοπροσώπως την υποβολή των δαπανών τους, γεγονός το οποίο συνιστά αναφαίρετο δικαίωμά τους, παρακαλούμε να διορθωθεί η ως άνω ανακοίνωση ως προς το σημείο τούτο.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση των ανωτέρω τεθέντων ζητημάτων και στην άμεση μέριμνα για την επίλυσή τους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ    ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου