Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Όπου…φύγει φύγει οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων!

Παρασκευή 19 Αύγουστος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 
- Health Report.gr

Μπορεί η ηγεσία να θέλει να παρουσιάζει μια ιδανική εικόνα των νοσοκομείων, στην πράξη όμως τα πράγματα απέχουν παρασάγγας.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι που είναι κοντά στη σύνταξη επιδιώκουν να φύγουν μια ώρα αρχύτερα προκειμένου να γλιτώσουν τα χειρότερα.
Δηλαδή πιθανά νέα κουρέματα σε μισθούς και συντάξεις και βέβαια αύξηση της υπερεργασίας.

Το προσωπικό άλλωστε των νοσοκομείων μειώνεται και εξαιτίας των προγραμματισμένων συνταξιοδοτήσεων που κάνουν τα νοσοκομεία ακόμη πιο αδύναμα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, μόνο τον τελευταίο χρόνο κατεγράφησαν στο ΕΣΥ 4500 συνταξιοδοτήσεις χωρίς βέβαια να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας.

Ίσως γι αυτό τα νοσοκομεία ιδιαίτερα της Αττικής μοιάζουν κενά. Εξάλλου στο ΕΣΥ παρά το επικουρικό προσωπικό που προσλαμβάνεται παραμένουν κενές 35.000 οργανικές θέσεις, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας που έχει ξεκινήσει πόλεμο με τους εργαζόμενους των νοσοκομείων μέσω της ΠΟΕΔΗΝ, υποστηρίζει πως οι προκηρύξεις και οι προσλήψεις συνεχίζονται κανονικά στο ΕΣΥ.

Όμως η Ομοσπονδία των Εργαζομένων έχει κάθετα αντίθετη άποψη καθώς δηλώνει πως μέσα στο 2016 δεν υπάρχουν καθόλου εγγεγραμμένα κονδύλια στην Υγείαγια προσλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου