Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ: Η κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από τον ΕΟΠΥΥ δηλώνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί καθώς, όπως ανέφερε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ, Άννα Μαστοράκου, η κατάσταση δεν είναι πλέον βιώσιμη και "δεν μπορεί πλέον ο γιατρός να στηρίξει τη λειτουργία του ιατρείου του μ' αυτόν τον τρόπο".

ΕΘΝΟΣ On Line

"Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της μεγάλης στάσης πληρωμών που έχει δημιουργηθεί φέτος. Οι περισσότεροι γιατροί δεν έχουν πληρωθεί από τον Φλεβάρη του 2016 λόγω του νέου συστήματος ελέγχου", ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μαστοράκου, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό στο Πρακτορείο".


Όπως είπε, η διαδικασία είναι "αργή και με πολλά τεχνικά προβλήματα", ενώ μεγάλο είναι το πρόβλημα με τα εργαστήρια και τα ιατρικά κέντρα, όπου υπάρχει μεγάλο κόστος αναλωσίμων υλικών και φαρμάκων.

Σχολίασε, δε, πως κάθε φορά που αναγγέλλεται μία επίσχεση από τους γιατρούς, υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση για άρση της επίσχεσης και ενταλματοποιείται η διαδικασία πληρωμών, η οποία δεν αντιστοιχεί ωστόσο σε πληρωμή, καθώς είναι μία διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει και 2-3 μήνες.

Η κ. Μαστοράκου αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- σε "διαφοροποίηση και επιλεκτικότητα στις πληρωμές" αφού, όπως τόνισε, "υπάρχουν γιατροί που έχουν πληρωθεί και για τον Μάρτιο και υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν πληρωθεί ούτε για τον Ιανουάριο", αλλά και για "δυσανάλογη επιβολή 'κουρέματος' για διοικητικές παραλείψεις".

"Μία υπογραφή, αν λείπει του ασφαλισμένου από κάποιο παραπεμπτικό, ισοδυναμεί με 200 ευρώ 'κούρεμα' στον κλινικό γιατρό και 700 ευρώ στον εργαστηριακό γιατρό. Και η αξία του παραπεμπτικού είναι περίπου δέκα ευρώ στον κλινικό γιατρό και μπορεί να είναι και 50 στον εργαστηριακό. Πρόκειται για δυσανάλογα 'κουρέματα' που έχουν να κάνουν με διοικητικές παραλείψεις. Υπάρχει μία τιμωρητική τάση του ΕΟΠΥΥ", ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

6 σχόλια:

  1. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ...ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ ΔΟΘΟΥΝ ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΡΘΟΠΟΔΗΣΟΥΜΕ...ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΙΣ...ΑΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΕΡΣΙΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ...ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΣΕ ΣΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΙΣΩΣ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΝΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ PDF ΚΑΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ.ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΝΟΙ.ΤΩΡΑ ΟΧΙ.ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ 20ΕΥΡΩ ΚΑΙ 10 ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΣΥΝΟΛΟ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε παιδια 20 ευρο για να σκαναρει σε PDF. Θα κοβει και μια αποδειξη φανταζομαι. Και ο κλινικός ιατρος, στην ουσια βγαλε φορους, βγαλε τελη, βγαλε 23%, στο τελος του μενει απο μια ιατρική εξεταση σκαρτο ενα διευρο. Συγχαρητηρια . Πολυ στο κοινωνικό λειτουργημα το εχουμε ριξει. Θα αγιασουμε όλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι θλιβερά αυτά που συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ επί των ημερών του Μπερσίμη και του Γεωργακόπουλου.Ποτέ στο παρελθόν ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει βρεθεί σε τέτοια χάλια...Χρωστάει ΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ ΜΗΝΕΣ στους γιατρούς..ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ και αναδεικνύει την πελώρια αποτυχία τους..Είτε από ιδεοληπτικούς λόγους, είτε από σκοπιμότητα (που δεν το αποκλείω), είτε από ανικανότητα η ουσία είναι πως πλέον οδεύουμε σε κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ και του τομέα των Υπηρεσιών Υγείας..Ουσιαστικά ο Μπερσίμης και ο Γεωργακόπουλος έστησαν τους γιατρούς και τις Υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ στα έντεκα βήματα και τους εκτελούν...Έχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ποινικές ευθύνες για την διαμορφωθείσα κατάσταση και καλύτερα να ετοιμάζουν τις απολογίες τους αντί ψευδεπίγραφες ανακοινώσεις θριάμβου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρία Μαστοράκου, πλέον πέφτει σε εσάς η ευθύνη και σε συνεργασία με τους μεγάλους Ιατρικούς Συλλόγους να κάνετε αυτό που από καιρό θα έπρεπε να έχει γίνει...ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΠΕΡΣΙΜΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, προτού η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο...Ειλικρινά και λυπάμαι που το λέω όλοι οι συνάδελφοι είναι σε άθλια χάλια. Γνωρίζω πολλούς που ζουν πλέον με δανεικά...Έλεος πια με τους αλήτες που μας καταστρέφουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μονη λυση ειναι η μαζικη διακοπη συμβασεων ,ειτε το θελουν καποιοι ειτε οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή