Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Ο Πολάκης και οι… αιμορροΐδες

Posted By: Virus

“Πάτο” έχει πιάσει η πολιτική αντιπαράθεση στην Υγεία, με τον αναπληρωτή Υπουργό να καταφεύγει σε ύβρεις και σε απειλές όποτε δεν μπορεί να απαντήσει με επιχειρήματα στις καταγγελίες που γίνονται, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται: κόμματα, συνδικαλιστές, εκπροσώπους του τύπου.

Ενδεικτική είναι η απάντηση του Παύλου Πολάκη στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Κατηγόρησε, παράλληλα, την Αριστοτέλους ότι συνεχίζει την εφαρμογή των μνημονίων ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των πολιτών, ενώ εκτίμησε ότι προδίδεται η παρακαταθήκη των δημιουργών του ΕΣΥ (εδώ).

Οι πολιτικές εκτιμήσεις βεβαίως είναι ένα θέμα, άλλο θέμα είναι τα προβλήματα και άλλο τέλος το πώς αυτά σχολιάζονται και διανθίζονται ενδεχομένως. Τα προβλήματα αυτά καθαυτά ωστόσο δεν μπορεί κανείς να τα αρνηθεί, αφού είναι η βάρβαρη πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι πολίτες. Σε τελική ανάλυση στην πολιτική δεν κρίνεται κανείς από τις προθέσεις του, αλλά από τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει.

Αποφεύγοντας, λοιπόν, να απαντήσει επί της ουσίας για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επί των καταγγελιών, ο κος Πολάκης επέλεξε να επιτεθεί στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ προσωπικά, τον οποίο χαρακτήρισε “γελοίο”. Εκτός από τους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς, ο αναπλ. Υπουργός δεν δίστασε όμως να το πάει ακόμη παρακάτω καταλήγοντας ως εξής: “δεν αποτελεί ντροπή να είσαι χειρουργός (και) αιμορροϊδων, αποτελεί όμως διπλή ντροπή να είσαι συνδικαλιστής μόνο της ανατομικής περιοχής στην οποία ανήκουν οι αιμορροϊδες”. Αναφορά που δεν τιμάει ούτε τον ίδιο ούτε το αξίωμα που αντιπροσωπεύει.

“Τι να περιμένει κανείς από μία κυβέρνηση που δεν έχει τσίπα πάνω της. Καλές κορδέλες στα κουφάρια του ΕΣΥ κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης” σχολίασε από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου