Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Τα νοσ. Καρπενησίου και Λευκάδας, στον κατάλογο των άγονων περιοχών για μερική άσκηση ειδικότητας



Τα νοσοκομεία Καρπενησίου και Λευκάδας περιλαμβάνονται πλέον στον κατάλογο άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών για την υποβολή αίτησης για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής.
Onmed.gr

Η παραπάνω απόφαση του υπουργού Υγείας και του αναπληρωτή υπουργού κ.κ.Ανδρέα Ξανθού και Παύλου Πολάκη,δημοσιεύθηκε ήδη σε ΦΕΚ (2426 Β) και αναρτήθηκε στην Διαύγεια.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, στα νοσοκομεία της 5ης και της 6ης Δ.Υ.Πεπου περιλαμβάνονται στην με αριθμ. Α2δ/Γ.Π οικ.42968/9-6-2016 Υπουργική απόφαση «Καθορισμός Νοσοκομείων άγονων, προβληματικών και νησιωτικών περιοχών για την υποβολή αίτησης για μερική άσκηση στις ιατρικές ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής» (ΦΕΚ1776 Β) προστίθεται αντίστοιχα το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας.

Να σημειωθεί, ότι με την εν λόγω διάταξη, δεν προκαλείται πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

Εν τω μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες προσλήψεων όσον αφορά στη στελέχωση των Δομών Υγείας, όπως ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα:

- Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων από τους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 4κ/2015, που αφορούσε 125 νέες μόνιμες θέσεις Π.Ε. και 101 νέες μόνιμες θέσεις Υ.Ε. νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

- Ολοκληρώνεται η διαδικασία των προσλήψεων από τους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 5κ/2015, που αφορούσε 690 νέες μόνιμες θέσεις Τ.Ε. και Δ.Ε. νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

- Δόθηκε παράταση έως τις 30/09/2017 στις συμβάσεις 1.735 ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού.

- Έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί από τις Υ.ΠΕ. οι προκηρύξεις για 585 θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού και προχωρά σταδιακά ο διορισμός των επιτυχόντων.

- Έχουν ήδη σταλεί στον ΑΣΕΠ 1.536 νέες θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Από αυτές όσες είχαν προκηρυχθεί στις 4κ και 5κ θα καλυφθούν από τους πίνακες κατάταξης των αντίστοιχων προκηρύξεων, ενώ οι υπόλοιπες θα προκηρυχθούν. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της περιφέρειας, ενώ έχει δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στην στελέχωση δομών Ψυχικής Υγείας, για την οποία θα κατατεθεί και το σχετικό νομοσχέδιο το Σεπτέμβρη.

- Εντός του 2016 έχουν τοποθετηθεί στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας τουλάχιστον 643 επικουρικοί ιατροί και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ικανοποιηθούν άλλα 484 αιτήματα επικουρικών ιατρών.
- Έχουν διορισθεί από τον Απρίλιο 141 άτομα σε θέσεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μέσω του προγράμματος του ISF, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

- Έχει ήδη δοθεί έγκριση Π.Υ.Σ. για 1200 νέες μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, για τις οποίες το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τις Υ.ΠΕ. και τους εποπτευόμενους φορείς ολοκληρώνει την κατανομή ώστε ο τελικός πίνακας κατανομής να σταλεί στον ΑΣΕΠ. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως στην ενίσχυση νοσοκομείων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων αλλά και την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων μετάταξης εργαζόμενων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση.

- Το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε 757 νέες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ, για τις οποίες τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας ολοκληρώνουν σταδιακά την προκήρυξή τους. Οι θέσεις αυτές αφορούν κυρίως δομές της περιφέρειας, απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρότατες ελλείψεις. Ως παράδειγμα για δομές νησιωτικών περιοχών που ανήκουν στη 2η Υ.ΠΕ. έχουν προκηρυχθεί ή πρόκειται να προκηρυχθούν άμεσα 91 νέες θέσεις μόνιμων ιατρών ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου