Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)» 

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 Αθήνα 08-09-2016

e-mail: sec.general.pasipaa@gmail.com Αρ. Πρωτ 25/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, 

Μετά από αδιάκοπες συνεδριάσεις και επαφές με πολιτικούς και διοικητικούς παράγοντες και μετά από την πρόσφατη ανασύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου μας, έλαβε χώρα συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου μας με την Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και παράγοντές του Υπουργείου και πληροφορηθήκαμε τα παρακάτω. 

Αναφορικά με τις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάταξη σε βαθμό ΕΣΥ των ιατρών -οδοντιάτρων ΠΑΑ ΠΕΔΥ η κατάσταση σήμερα έχει ως εξής:

Η της 3ης ΥΠΕ ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου, επέστρεψε στο υπουργείο και απεστάλη στην έδρα της ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη)

Η της 6ης ΥΠΕ επίσης εντός της εβδομάδος θα αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας προς τη Διοίκηση στην Πάτρα.

Η της 7ης ΥΠΕ βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου (ΥΔΕ και Γενικό Λογιστήριο) και αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο σύντομα και να προωθηθεί και αυτή με την προηγούμενη διαδικασία στο Ηράκλειο .

Η της 1ης και 4ης ΥΠΕ σήμερα μόλις χρεώθηκαν σε υπάλληλο του Υπουργείου και θα αποσταλούν στην ΥΔΕ.

Η 2η ΥΠΕ αν και ακόμη δεν απέστειλε τη διαπιστωτική στο Υπουργείο ολοκλήρωσε την κοστολόγηση και μας διαβεβαίωσε ότι θα ενεργήσει άμεσα.

Παρομοίως πιστεύουμε ότι θα ενεργήσει και η 5η ΥΠΕ μετά τη σημερινή μας επικοινωνία και τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν. 

Συνάδελφοι, είμαστε το μοναδικό σωματείο που αδιάκοπα πιέζει, στηρίζει τα δίκαια και διεκδικεί για τους ΠΑΑ ιατρούς του ΠΕΔΥ σε όλη την επικράτεια. Παρακολουθήσαμε στενά την περιπέτεια των προαναφερθεισών Διαπιστωτικών πράξεων και τις καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων προσωπικού ή ανθρώπινων λαθών. Ολόκληρο το καλοκαίρι ήμαστε σε επαφές και πρόσφατα επιδώσαμε υπόμνημα με σοβαρά για τον κλάδο αιτήματα στην 1η ΥΠΕ. Συνεχίσαμε τις επαφές με το υπουργείο και την επεξεργασία προτάσεων που θα κατατεθούν στη δημόσια διαβούλευση για την ΠΦΥ. Αναμέναμε την ψήφιση νόμων για τα θέματα μας όπως της Ψυχικής Υγείας (βλ. δεύτερη ευκαιρία)

Δεν εφησυχάζουμε και δεν ξεκουραζόμαστε. Με νέα μέλη αλλά και με την αναγνώρισή σας, με τα στελέχη που αποχώρησαν αλλά και το σύνολο των ιατρών του ΠΕΔΥ στους οποίους απευθυνόμαστε και των οποίων είμαστε γνήσιοι εκφραστές θα προχωρήσουμε στην άριστη οργάνωση μας και την ενδυνάμωση του αγώνα μας. Παλέψαμε να επισπεύσουμε τη δημοσίευση των διαπιστωτικών πράξεων και φαίνεται πως στην πλειονότητα αν όχι σε όλες τις ΥΠΕ θα πετύχουμε να προλάβουμε την αναστολή των ωριμάνσεων και να αντισταθμίσουμε μισθολογικές απώλειες. 

Σας απευθύνουμε πανελλήνιο κάλεσμα να μας στηρίξετε. Ζητούμε πρώτιστα την ηθική σας στήριξή αλλά και την υλική. Τα μέλη του ΔΣ σημερινά, αλλά και όσα αποχώρησαν, προσέφεραν με αυταπάρνηση και πέραν των δυνάμεων τους. Χρειαζόμαστε όμως την δραστηριοποίηση του συνόλου των μελών για την επίτευξη των στόχων μας.

Επικοινωνήστε με το διοικητικό συμβούλιο για να επισκεφτούμε τις μονάδες σας ή να σας ανατεθούν τομείς μελέτης για τις προτάσεις του Σωματείου. Ακόμη για να συγκεντρώσετε εγγραφές, να οργανώσουμε το σύστημα μηνιαίων εισφορών και πλήθος άλλα οργανωτικά θέματα που φιλοδοξούμε ότι θα προβάλλουν το έργο του Συλλόγου αλλά και των λειτουργών του ΠΕΔΥ συνολικά.

Αρ. λογαριασμού ΕΤΕ: GR 17 0110 7060 0000 7060 0134 558

Email: sec.general.pasipaa@gmail.com

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2294320060 (κος Παπαλέτσος) 2106840027 (κα Τσατμά) 210 8024 602, 210 6120 214 (κα Γώγου) Ωράρια ΠΕΔΥ

Ο Πρόεδρος              Η Γενική Γραμματέας

Παπαλέτσος Ιωάννης  Γώγου Μαίρη

1 σχόλιο:

  1. ειμαι στη 2 δυπε και εδω κι ενα χρονο πληρωνομαι με μισθολογιο ΕΣΥ μηπως ονειρευομαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή