Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Γιατροί ΠΕΔΥ: Επαναπροσλάβετε τώρα τους απολυμένους! Τι αποφάσισε το υπ.Υγείας

Δευτέρα 26 Σεπτέμβριος 2016

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Την επαναπρόσληψη των γιατρών του ΠΕΔΥ που είχαν απολυθεί επί Άδωνι Γεωργιάδη ζητά η Ομοσπονδία του κλάδου.

Ειδικότερα μετά την επίσημη γνωστοποίηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι από το 2017 σκοπεύει να ξεκινήσει το νέο ΠΕΔΥ που θα ξεκινήσει με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ), οι γιατροί του ΠΕΔΥ ζητούν να επαναπροσληφθούν όσοι είχαν απομακρυνθεί με το εκβιαστικό δίλλημα της προηγούμενης κυβέρνησης το 2014. Διαβάστε ΕΔΩ τι είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr: «Έρχονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας σε κάθε γειτονιά! Πως θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς. Όλο το σχέδιο»

Ωστόσο η κυβέρνηση δε φαίνεται να σκοπεύει αν τους επαναπροσλάβει καθότι με βάση όλα τα σημερινά της σχέδια, το νέο ΠΕΔΥ με τις ΤΟΜΥ, θα «στηθεί» χωρίς τους γιατρούς του ΠΕΔΥ που είχαν απολυθεί.

Όμως αξιοσημείωτο είναι πως ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΠΕΔΥ Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος να σημειωθεί ότι προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται φανερά ενοχλημένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση δε σκοπεύει να επαναπροσλάβει τους γιατρούς που απομακρύνθηκαν από Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για την επαναπρόσληψη των γιατρών του ΠΕΔΥ προεκλογικά.

Σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ.Ψυχάρης: «Υπάρχει έλλειψη ειδικευμένων γιατρών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα.
Η κυβέρνηση πρέπει να επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους με το νόμο Γεωργιάδη για να λειτουργήσουν όλες οι μονάδες όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά.

Η Ομοσπονδία δε θα ανεχτεί την περαιτέρω υποβάθμιση των υπαρχουσών δομών και πολυϊατρείων» και συμπληρώνει εμφατικά ο κ.Ψυχάρης: «Η Υγεία έχει ανάγκη από όραμα και χρηματοδότηση και όχι από πειράματα που παραπέμπουν σε παλαιότερα ευρωπαϊκά πρότυπα περασμένων δεκαετιών».

Να σημειωθεί πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό στον κλάδο όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr πως δεν μπορείσε αυτή τη φάση να επαναπροσλάβει τους γιατρούς καθότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αντιδράσεις από την τρόικα.

Και βέβαια όσοι μείνουν στο σύστημα έχουν δεν έχουν κερδίσει στα δικαστήρια, θα πρέπει να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Διαβάστε ΕΔΩ την τελευταία ρύθμιση: «Οριστικά τέλος στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΠΕΔΥ τέλος του 2017! Τι θα γίνει με όσους απολύθηκαν».

Βέβαια οι γιατροί του ΠΕΔΥ δε φαίνεται πως θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη πραγματοποιούν συνεχείς γενικές συνελεύσεις και συναντήσεις προκειμένου να ανατρέψουν την κατάσταση και να επαναπροσληφθούν όσοι είχαν μείνει εκτός.

13 σχόλια:

  1. δηλ.ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΕ ΙΑΤΡΕΙΟ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ. ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.ΝΕΟΙ-ΝΕΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΑ. ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ.Κ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ Κ.ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΤΕ-ΦΑΤΕ-ΦΑΤΕ.ΙΑΤΡΕΙΟ,ΚΕΠΑ,ΠΕΔΥ.ΤΟΣΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λαμογιο είναι ο γιατρός που κρατησε νομιμα ενα ιδιωτικό ιατρείο και απολύθηκε και του δοθηκε ως αντιδωρο μια κακοπληρωμένη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ? Ο ΠΑΑ με το μαύρο ιατρείο τι είναι? Ο ΠΑΑ του νοσοκομείου με το απογευματινό ιατρείο και την πολλαπλάσια του ιδιώτη αμοιβή τι είναι? Να σοβαρευτούμε και να σταματήσουμε να τρώμε ως γιατροί τις σαρκες μας. Οι γιατροί είναι η μόνη κατηγορία απολυμένων που δεν αποκαταστάθηκαν σε αντιθεση με καθαρίστριες-δικαστίνες και κομμώτριες-καθηγήτριες και για αυτό φταίει το μένος που επικρατεί μεταξύ μας.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ .

      Διαγραφή
  3. ΠΑΙΔΙΑ ΘΕΛΩ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ, ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΟΠΥΥ, ΚΕΠΑ, 5ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΟΜΥ-ΓΚΑΝ.

    ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΛΩΤΣΑ ΠΟΛΛΉ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απορώ αν αυτά που σχολιάζετε τα επεξεργάζεστε εστω και λίγο , έλεος . Το απωθημένο τελικά ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΣ.ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΕΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ.ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.Η ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ,ΟΤΑΝ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΕΧΕΙ 5 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΕΙΝΑΣ.ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΕΝΟΧΕΣ;ΜΗΠΩΣ ΦΟΒΑΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ;

      Διαγραφή
  5. Ελπιζω να μη κανουν κανενα αστειο και με βαλουν σε πειρασμο να ξαναγυρίσω στην μονιμη θεση που ειχα και απωλεσα. Νεοι γιατροι πληρους και αποκλειστικής για να μη γινουν τα χαλια των προηγουμενων (ξερεις εδω δε μπορω ελα και απο το ιατρειο). Αναγκη υπαρχει απο κοσμο που δεν μπορει να ελθει στα ιδιωτικά ιατρεια και που και αυτα πρεπει να αναβαθμιστουν. Παρεχουν υψηλου επιπεδου παροχες. Καντε συγκριση με ιατρους των ΗΠΑ (βλ Medscape) ποσους εξεταζουν? ποσα λεπτά διαθετουν σε καθε ασθενή ? και με ποσα αμοιβονται. Ολο κλαψα ειμαστε. Εχουμε ριξει το επιπεδο πολυ χαμηλα απο κοινωνική ευαισθησια και συμπαρασταση και στο τελος θα τρωμε και καρπαζιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσους εξετάζουν εξυπνάκια ? Πόσα λεπτά διαθέτουν και πόσο αμοίβονται ? Για πες μας ......εσύ? Που νομίζεις ότι με......συμπαράσταση στήνεται ΠΦΥ !!!!!

      Διαγραφή
  6. Διαβάζοντας τα σχόλια γενικά καταλαβαίνει κανείς πόσο χαμηλό δυστυχώς είναι το επίπεδο μιας μερίδας του Ιατρικού κόσμου.Παλαιότερα τους έφτεγαν οι Ικατζήδες. Απολύθηκαν παράνομα και εκβιαστικά 3000 συνάδελφοι και πανηγύριζαν. Τώρα αντί να παρακαλούν να επιστρέψουν (όσοι φυσικά αποφασίσουν) ΠΑΑ στο ΠΕΔΥ πάλι τους <>.Τα μόνα Ιατρεία που δουλεύουν καλά στο Πανελλήνιο και αυτό ειναι διαπιστωμένο ακόμη και απο τους φαρμακευτικούς αντιπροσώπους είναι των Γιατρών του πρώην ΙΚΑ.Όσοι τα κλείσουν αφήνουν ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς στους υπόλοιπους καθώς επίσης μετά απο 7-10 χρόνια πολλές κενές θέσεις στο ΠΕΔΥ λόγω συνταξιοδότησης(οι περισσότεροι είναι κοντά). Δυστυχώς πολλοί κυρίως νέοι Γιατροί έχουν κατα νου την λαϊκή ρήση : Να πεθάνουν οι πλούσιοι και των φτωχών οι γυναίκες!!!! Και γι'αυτό ποτέ δεν θα πάνε μπροστά και θα είναι πάντα μίζεροι και ζηλόφθονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οποιος ιατρος δεχεται 5 λεπτο για ιστορικο-εξεταση-συνταγογραφηση-οδηγιες λεγεται ικατζης οχι ιατρος... και ο λογος που βρισκεται εκει ειναι για ψαρεμα ασθενων οχι για εργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή