Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Αλλάζει ο χάρτης των Υγειονομικών Περιφερειών! Όλες οι πληροφορίες

Τετάρτη 20 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στις Υγειονομικές Περιφέρειες προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας

Με νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή περί τα τέλη Ιανουαρίουτου νέου έτους- όπως λένε έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr – η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα επιχειρήσει να τροποποιήσει τη λειτουργία των περιβόητων ΥΠΕ, προκειμένου να λειτουργούν με περισσότερη παρεμβατικότητα και αποτελεσματικότητα.

Έτσι θα έχουν μεγαλύτερο ρόλο αλλά και πιο ουσιαστικό στα νοσοκομεία ενώ θα συνάπτουν και “μνημόνιο” συνεργασίας και αποτελεσματικότητας με τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Οι σημερινές 7 ΥΠΕ που δημιουργήθηκαν το 2001 επί υπουργίας Αλέκου Παπαδόπουλου προκειμένου να γίνουν 7 μικρά «υπουργεία Υγείας» για τις τοπικές κοινωνίες, φαίνεται ότι δεν επιτέλεσαν το σκοπό τους.

Κάτι που έχει γίνει αντιληπτό και από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας η οποία επιδιώκει να τις αλλαξέι ριζικά, λένε υψηλόβαθμα στελέχη στο HealthReport.gr.

Γι αυτό και το νομοσχέδιο αναμένεται να περιλαμβάνει θεσμικές αλλαγές για τον τρόπο λειτουργίας των ΥΠΕ και νέους Οργανισμούς, ενώ με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr θα αλλάξει και ο αριθμός των ΥΠΕ (θα αυξηθούν) όσο και οι έδρες τους.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό να αλλάξουν και πρόσωπα που σήμερα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις ΥΠΕ.

3 σχόλια:

  1. Το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε αιφνιδιαστικά στην Βουλή για να ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες αύριο.


    Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις: «άδεια φαρμακείου χορηγείται:

    - Σε φυσικά πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού
    - Σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του φαρμακοποιού

    - Σε συνεταιρισμούς μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας.

    Ακολουθεί και το επάγγελμα του γιατρου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το επάγγελμα του γιατρού είναι ανοικτό εδώ και τετραετία. Όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει ιατρείο και να βάλει κάποιο γιατρό να το δουλεύει. Μάλλον δεν είστε γιατρός, αλλιώς θα το ξέρατε...

      Διαγραφή
  2. Για κάποιες ειδικότητες προηγήθηκε(βιοπαθολόγοι,ακτινολόγοι), και ο μπακάλης της γειτονιάς και ο μπετατζής ανοίγει διαγνωστικό σημερα ,δέν το ήξερες?Θωμόπουλος Ιωάννης-βιοπαθολόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή