Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Περικοπές στις αμοιβές γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία

Εφαρμογή νόμου με αναδρομική ισχύ

Οι νέες μειώσεις είναι ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου του υπουργείου Εργασίας 4488/2017, με αναδρομική ισχύ 


Έναν περίεργο «μποναμά» επεφύλασσε, στο τέλος τους έτους, η κυβέρνηση για τους γιατρούς των Δημοσίων Νοσοκομείων. 

Οι «στυλοβάτες» του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όπως έχουν χαρακτηριστεί επανειλημμένως από αρμοδίους, οι διευθυντές Κλινικών και Τμημάτων, θα δουν νέα μείωση της τάξεως των 50-55 ευρώ στις μηνιαίες τακτικές αποδοχές τους. 

Οι νέες μειώσεις είναι ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου του υπουργείου Εργασίας 4488/2017, με αναδρομική ισχύ. 

«Συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων που έχουν ήδη υποστεί οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι διευθυντές ΕΣΥ χάνουν τον μήνα 155 ευρώ από τις καθαρές τακτικές αποδοχές τους. Δηλαδή, 1.860 ευρώ ετησίως - περισσότερα από τον μηνιαίο μισθό», δηλώνει ο επιμελητής της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας και γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Πάνος Παπανικολάου. 

Όπως αναφέρει, ήδη από την εφαρμογή του νέου ειδικού ιατρικού μισθολογίου οι διευθυντές ΕΣΥ έχουν υποστεί μείωση 85 ευρώ στις μηνιαίες καθαρές αποδοχές τους και άλλα 15 ευρώ από την αύξηση της εισφοράς για το μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων.

Έλενα Φυντανίδου - in.gr

2 σχόλια:

  1. Γιατί δεν παραιτούνται, να τους πάρει μετά το νοσοκομείο αν είναι καλοί με σύμβαση ατομική με όσα θέλουν ανάλογα την ειδικότητα τους και να έχουν και το δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου; Αλλά έμαθαν στο υπαλληλίκι. Διαφορετικά θα αναζητούσαν εργασία και στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Και ας μου πεί κάποιος οτι περιμένουν να πάρουν 2 συντάξεις στη τιμή της μιας ανταποδοτικής και της εθνικής. Ετσι θα αποκτούσαν και αξιοπρέπεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ Η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΧΡΟΝΩΝ ΠΡΟΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ.ΑΛΛΟΣΤΕ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ.

      Διαγραφή