Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Δημοσκόπηση ΙΣΘ για νέες συμβάσεις οικογενειακών ιατρών





16 σχόλια:

  1. Οι Σύλλογοι να στείλουν επίσημη επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο, ότι οι γιατροί αρνούνται συνολικά να υπογράψουν μια τέτοια σύμβαση.

    Σε αντίθετη περίπτωση, από φόβο του τύπου "μην πάνε οι άλλοι και εμείς μείνουμε απ' έξω" πολλοί μπορεί να πάνε να υπογράψουν. Αυτό θα σημάνει αυτόματα και την καταδίκη τους, όπως και του ιατρικού επαγγέλματος και της υγείας γενικότερα.

    Τέτοιες κινήσεις από τη μεριά του κράτους, να τις βλέπετε σαν ενδιάμεσα βήματα προς κάτι χειρότερο. Είδατε με τους φαρμακοποιούς? Το επάγγελμά τους πέθανε, αν δεν το καταλάβατε. Το φαρμακείο έγινε παντοπωλείο. Ακόμα και να πουν π.χ. το 51% να το χει φαρμακοποιός (για να μαλακώσουν κάποιους), στο επόμενο νομοσχέδιο δεν θα χρειάζεται κάθόλου φαρμακοποιός. Όλα είναι βήματα προς κάτι χειρότερο.

    Γιατροί, αντισταθείτε τώρα. Ενωμένοι. Η ισχύς εν τη ενώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ προσωπικά θα κάνω αίτηση και ας είναι μικρή η αμοιβή και ας μην έχουν καθοριστεί επαρκώς οι λεπτομέρειες. Σύμβαση με ΕΟΠΠΥ δεν είχα, στο ιατρείο ο κόσμος είναι λιγοστός,ίσα που βγάζω τα έξοδα,ουσιαστικά δεν έχω τίποτα να χάσω.Και το ιατρείο θα γεμίσει και θα βγουν αρκετές κατ'οίκον και οι φαρμακάδες θα με βλέπουν πλέον με άλλο "μάτι".Καλά τα λέει ο σύλλογος αλλά δεν θα έρθει αυτός να μου πληρώσει το ενοίκιο και τη ΔΕΗ.Δεν το κρύβω ότι μέσα μου εύχομαι να μην υπάρξουν πολλές αιτήσεις ώστε να είμαι σίγουρα μέσα.Και μετά βλέπουμε.Αν σκεφτεί κανείς λογικά με τον ιατρικό πληθωρισμό που υπάρχει, για το νέο ελευθεροεπαγγελματία ιατρό το να χωθεί στο ΤΟΜΥ είναι μονόδρομος.Και τις αντιδράσεις των Συλλόγων τις κατανοώ ως ένα σημείο, αλλά ούτε όλοι οι ιατροί είμαστε στην ίδια μοίρα, ούτε όλοι συμμετείχαμε στο πάρτυ των προηγούμενων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εισαι τοσο εγκαθετος καρμυρης που ουτε την σποτυχια του διαγωνισμου για τις γυφΤΟΜΥ/μονοδρομο προσεξες......γιατρε!Τσακο τωρα ενα κοκκαλακι απο τα ......κοψιδια του Τακη!

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΣΟΛΑΔΑ ......

      Διαγραφή
    3. Μονοδρομος ειναι η μεταναστευση επαγγελματια φουκαρα!

      Διαγραφή
    4. Δεν καταλαβα,η προκηρυξη αφορα και τρολακια του Συριζα;Γιατι δε νομιζω σοβαρος γιατρος να πιστευει οτι θα σωθει δουλευοντας στη γαλερα του ΕΟΠΥΥ.

      Διαγραφή
    5. Ο αχρηστος δημοσιος υπαλληλοτεμπελχανας μολις εξεθεσε το σκεπτικο της δομης του Οργανωμενου Εγκληματος που αυτοαποκαλειται ΕΟΠΥΥ !

      Διαγραφή
    6. Αν εισαι νεος γιατρος (που σιγα μην εισαι καν γιατρος!),εισαι ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ που δεν πας εξω να τα κονομησεις αξιοσεβαστος απο ολους ! Μακαρι να ημουν 30 χρονων,χωρις παιδια και θα εκανα το ιδιο! Οχι κλαψομυξες για την ελεημοσυνη των πορτοφολαδων του χρΕΟΠΥΥ! Μπες να.....προκοψεις φουκαρατζικο! Και μην τα φας ολα! Κανε και καμια καταθεση στην τραπεζα!

      Διαγραφή
  3. Συνάδελφε των 11:01,
    1) Μιλάς για πάρτι χωρίς , και είμαι σίγουρος γι΄αυτό , αποδείξεις ,απλά επαναλαμβάνεις τα σχόλια ανθρώπων (δημοσιογράφων, πολιτικών κλπ) πολλοί εκ των οποίων βάσισαν την καριέρα τους πάνω σε αυτές τις δηλώσεις. Ξέρεις δεν είμαστε όλοι οι συνάδελφοί σου απατεώνες γι αυτό να προσέχεις τα γραφόμενά σου και να μη μας προσβάλλεις.Ξεκίνησα τη σύμβασή μου στον ΟΠΑΔ με 6,62 ευρώ και επί Κακλαμάνη έφτασε στα 20 ευρώ η πρώτη μόνο επίσκεψη αναπροσαρμοσμένη μετά από 14 χρόνια από το 1992 και 5 χρόνια μετά αφού γλέντησα όπως λες με το 20άρικο (15 έπαιρναν το κούρεμα) ήρθε η κρίση και έχασα το πάρτι.Σκέψου λίγο πριν γράψεις ή καλύτερα μάθε.Δε θα συνεχίσω με αυτό αν και πολλά θα μπορούσα να σου πω
    2) Αναρωτιέσαι τι έχεις να χάσεις; με τις νέες συμβάσεις συνάδελφε ευελπιστείς στις επισκέψεις στο σπίτι, μάλλον δεν κατάλαβες ότι αυτές είναι υποχρέωσή σου , αλλά κι έτσι να μην είναι είσαι επιχείρηση με βιβλία τύπου Β για το Ελληνικό κράτος. Άρα ως ως επιχείρηση θα εισοδεύσεις μέγιστο 1600 ευρώ ακαθάριστα και θα ξοδέψεις (για το ιατρείο σου) το λιγότερο για αυτό τον κόσμο που θα χρεωθείς το λιγότερο 1000 ευρώ (ενοίκια,κοινόχρηστα, καθάρισμα κλπ)Σου μένουν λοιπόν 600 ευρώ εκ των οποίων 170 ευρώ είναι ο ΕΦΚΑ (μικρότερη κλίμακα ) και περίπου 100 ευρώ φόρους .Επομένως θα έχεις καθαρό εισόδημα στην καλύτερη περίπτωση με πραγματικά δεδομένα κι όχι με υποθετικές εισπράξεις γύρω στα 330 ευρώ το μήνα. Αν νομίζεις ότι με αυτή την είσπραξη στέκεται η επιχείρησή σου καλές δουλειές. Ενημερωτικά όμως αν έλεγες στους εμπόρους τους απόφοιτους δημοτικού ότι θα άνοιγες επιχείρηση για 300 ευρώ θα σε έπαιρναν με τις πέτρες . Μάλλον όμως πήγες κατευθείαν γυμνάσιο και δεν έκανες προπαίδεια, κρίμα θα είχες μάθει πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε και σε.....καλη μερια κοροιδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eιναι δωρεάν οι κατ΄οίκον...!Σοβαρά μιλώντας τώρα συστήνω στον συνάδερφο ή να γίνει δημ. υπάλληλος ή να πάει σε ένα μικρό μέρος το ιατρείο να γεμίσει η τσέπη του.Ζημιά θα έχει με αυτούς τους όρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ολα καλα και ωραια αυτα που λες σκεψου οτι η συμβαση ειναι για 3 χρονια, μετα τι γινεται?θα βρεθει καποιος νεοτερος με τη λογικη σου να παρει τη συμβαση και το ιατρειο θα ξαναδειασει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προ παντός οι φαρμακάδες, ακριβώς όπως το ειπες συνάδελφε,ειδικά αν καταφέρεις να σπρώξεις την πελατεία απο τις ΤΟΜΥ και στο ιατρείο γιά καλύτερη εξέταση θα αναβιώσει και θα αναστηθή το παλιό καλλο ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για νέους ιατρούς φαίνεται πως είναι μία καλή ευκαιρία να χτίσουν την πελατεία ,να γίνουν γνωστοί και να πάρουν το (δυστυχώς) μικρό κομματάκι από την πίτα που τους αναλογεί.Τώρα από το θλιβερό επίπεδο των σχολιαστών καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα που απομυζούν τον ΕΟΠΠΥ και θέλουν να διαιωνιστεί η τωρινή απαράδεκτη κατάσταση χωρίς νέες συμβάσεις και με τις 200δες που συμπληρώνονται σε μία ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που βλέπουν τα πράγματα ρεαλιστικά και σωστά.Αλλά δυστυχώς οι τωρινοί συμβεβλημένοι-βολεμένοι-συμπληρωμένοι σε 1 μέρα συνάδελφοι,επιθυμούν τη λαμογιά και την ευκολη ζωή. Το κράτος πρέπει να φροντίσει για την περίθαλψη κυρίως των μη εχόντων ασθενών. Οι γιατροί ας επιλέξουν τι να κάνουν .Αυτοί που έφυγαν στο εξωτερικό ήταν νέοι και εργατικοί,αυτοί που έμειναν είναι ή μεγάλοι ή τεμπέλιδες νεοι.

      Διαγραφή
  9. Ενημερωτικά δεν έχω ΕΟΠΥΥ . Θέλησα απλά να σου δείξω τη ζημιά που έχεις να υποστείς αλλά εσύ επιμένεις στις αρχικές σου θέσεις κι έτσι μάλλον έχεις δίκιο το επίπεδό σου ξεπερνάει τους σχολιαστές σου κάτι άλλο υπολείπεται μάλλον κι όσο συνεχίζεις εκτίθεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή