Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Πόσοι γιατροί είπαν ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα! Όλες οι λεπτομέρειες

Τρίτη 30 Ιανουάριος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Λιγοστοί γιατροί έχουν υποκύψει και έχουν πει ναι στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα οι οποίες προβλέπουν αμοιβή 70 λεπτών για κάθε ασφαλισμένο.

Προς αναζήτηση Γενικών Γιατρών, Παθολόγων αλλά και Παιδιάτρων είναι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να κλείσει η υπόθεση «οικογενειακός» γιατρός.

Βέβαια -προς ώρας τουλάχιστον το ενδιαφέρον των γιατρών- όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr– είναι περιορισμένο, καθώς σε ένα σύνολο 25.000 μελών του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), ελάχιστοι γιατροί πήγαν και δήλωσαν ότι θα κάνουν σύμβαση.

Τι λένε οι αριθμοί

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr μέχρι το βράδυ της Δευτέρας μόλις 257 γιατροί έκαναν θετική δήλωση στην Αθήνα-Πειραιά, ενώ να σημειωθεί ότι αναζητούνται για την πρωτεύουσα 1200 οικογενειακοί γιατροί δηλαδή Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι και Παιδίατροι. Πρόκειται για το 21,4% των προς κάλυψη θέσεων.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς οι αμοιβές είναι απαξιωτικές όσο και όλες οι συνθήκες, όπως λένε οι Ιατρικοί Σύλλογοι που ζητούν την απόσυρση του σχεδίου των συμβάσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ επισκέφθηκε τόσο τον ΙΣΑ όσο και τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, προκειμένου να δώσει λεπτομέρειες της σύμβασης και να απαντήσει σε ερωτήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τι απάντησε σε σημαντικά ερωτήματα: «Τι είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς του Πειραιά για τις νέες συμβάσεις! Όλες οι εξηγήσεις»

Πάντως οι πληροφορίες του HealthReport.gr και από άλλες περιοχές της χώρας αναφέρουν ότι στις περισσότερες το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο.
Και το ζήτημα είναι ότι η προθεσμία που έχει δώσει ο ΕΟΠΥΥ λήγει στις 31 Ιανουαρίου.

Άγνωστο παραμένει εάν θα δοθεί παράταση από το υπουργείο Υγείας, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτό που δε θα δοθεί είναι επιπλέον χρήματα.

Άλλωστε το συνολικό κονδύλι του ΕΟΠΥΥ για συμβάσεις με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων είναι 90 εκατ. ευρώ για το 2018, από 110 εκατ.ευρώ που ήταν το 2017.

8 σχόλια:

  1. Ήθελα να ξερα τι είδους γιατροί είναι οι 257 και που αποσκοπούν με αυτήν την σύμβαση που ......βάζεις και από την τσέπη σου ! Προφανώς ο .....απόπατος του Ιατρικού Κόσμου αλλά προφανώς είναι και βλαμμένοι με τα ίδια λεφτά μπορούσαν να πάνε στις γυφΤΟΜΥ χωρίς να έχουν ......έξοδα ιατρείου! Επειδή όμως ο κλάδος δεν μπορεί να είναι έρμαιο χυδαίων και καθυστερημένων αποτυχημένων και kafkasio giatro , καλώ τα Πειθαρχικά των ΙΣ να αναλάβουν δράση !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΟΥΣ,ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΔΩ ΕΧΕΤΕ ΕΜΒΑΛΑΓΙΟ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.ΑΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΤΕ?ΜΟΝΟΙ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡ-ΠΑΥΛΟ ΚΛΠ

      Διαγραφή
    2. Μαλλον λαμόγια που θεωρούν οτι θα τα βγάλουν τα λεφτά τους με άλλους τρόπους.

      Διαγραφή
    3. Αχρηστε γονε 4.00 φαε τα λεφτα του μπαμπα και παριστανε τον πετυχημενο! Δεν πειραζει που καθε μηνα μπαινεις 2000 μεσα καθως ουτε......συνταγη εισαι ικανος να γραψεις! Ο μπαμπας χαρτζηλικωνει! Κανε τον.....εξυπνο!

      Διαγραφή
    4. ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ

      Διαγραφή
  2. ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΓΑΠΗΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ......ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ (ΚΑΙ) ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ! ΤΟΥΣ ΛΟΥΖΕΙ ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΞΑΝΘΟΤΕΜΠΕΛΗ/ΒΑΡΔΑΡΟΜΠΑ/ΜΠΑΤΑΧΤΣΙΜΗ ! ΚΑΙ ΠΟΛΛΆ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το 21% προφανώς είναι οι φανατικοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μόνο αυτοί έχουν τα κότσια και την διάθεση να εργαστούν για το καλό των ΠΟΛΑΚΗ - ΞΑΝΘΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ-ΒΛΑΜΕΝΟΙ--ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΑ---ΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΟΙ-ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ---ΝΕΟΣΣΟΙ--ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ---ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ--ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ----ΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΑΛΑ--ΚΑΙ ΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ..........ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΝΕΝΑ??Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ....ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΓΡΙΕΨΕ...ΣΥΜΒΟΥΛΗ...ΟΠΟΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΨΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝ ΒΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΣΘΕΝΗ...ΟΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΚΑΘΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή