Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ



ΚΟΖΑΝΗ 30/1/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης, προσκάλεσε τα μέλη του (Γεν. Ιατρούς, Παθολόγους και Παιδιάτρους) την Πέμπτη 25/1/2018, σε συνάντηση με θέμα ''Σύναψη συμβάσεων για Οικογενειακούς Ιατρούς με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ"

Αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης τα μέλη μας ξεπερνώντας την καχυποψία και τον ατομικισμό, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. Υπήρξε εκτενής και γόνιμος διάλογος χωρίς λαϊκιστικές κορώνες και αποκλεισμούς των διαφορετικών (μειοψηφικών) απόψεων που οδήγησε στη λήψη της τελικής απόφασης. 

Όσοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και συμφωνία αυτών στην διαμορφωμένη απόφαση. Το όλο εγχείρημα επικυρώνεται με υπεύθυνες δηλώσεις από πλευράς των μελών μας ώστε να μην υπάρχει καχυποψία. 


Οι προβληματισμοί μας είναι πολλοί. 

1) Πλαίσιο θολό και ασαφές, όπου περιγράφονται μόνο οι υποχρεώσεις των ιατρών, οι οποίες μπορεί και να διευρυνθούν κατά το δοκούν ανάλογα με τις ορέξεις των διοικούντων του ΕΟΠΥΥ (θα υπάρξει gate keeping στο άμεσο μέλλον), χωρίς να ξεκαθαρίζονται οι αντίστοιχες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ. 

2) Η πάγια αντιμισθία καθορίζεται στο 25% αυτού που πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για τα περίφημα Τ.Ο.Μ.Υ. (0,71 ανά ασθενή στον ιδιωτικό τομέα, 2,8 στο δημόσιο Τ.Ο.Μ.Υ), καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την μεροληπτική στάση των διοικούντων του ΕΟΠΥΥ. 

3) Οι πολίτες χάνουν την ελεύθερη επιλογή ιατρού με ότι αυτό συνεπάγεται. (Ποιός ξεχνά τις συνθήκες που βιώσαμε στο πρόσφατο παρελθόν όπου για να υπάρξει συνταγογράφηση φαρμάκων ή εξετάσεων έπρεπε να πας στο ιατρό του ταμείου σου). 

4) Οι συμβάσεις θα είναι ξανά ατομικές και όχι συλλογικές όπως μας είχε υποσχεθεί ο Υπ.Υγείας κ.Ξανθός στην συνάντηση του Δεκέμβριο 2016 με τους Προέδρους Ι.Σ. και το Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.. 

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κανένας γενικός ιατρός, παθολόγος και παιδίατρος της Π.Ε. Κοζάνης δεν θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ, ενώ δηλώνουμε απόλυτη ταύτιση με τις θέσεις του Π.Ι.Σ. για συλλογικές συμβάσεις, ελεύθερη επιλογή ιατρού, αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. 

Πιστεύουμε ότι ο Π.Ι.Σ. θα πρέπει να συντονίσει όλους τους Ι.Σ. της Χώρας, εναρμονίζοντας πρακτικές, ώστε να έχει την διαπραγματευτική ισχύ που χρειάζεται για ένα επιτυχές αποτέλεσμα. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΕΒΕΚΙΔΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΣΑΡΙΔΗΣ 

6 σχόλια:

  1. Δεσμευση με υπευθυνες δηλωσεις και Πειθαρχικο στους παραβατες! Μπραβο στον ΙΣΚ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξανθοτεμπελης: οπως τα βλεπω θα με στειλουν στο Ρεθυμνο να κανω Γενικες Ουρων και Mayer κοπρανων! Κλαψ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δω πως θα κάνει πάλι τον αρχισυνδικαλιστή στούς γιατρούς.

      Διαγραφή
  3. Τακης ο .....λαικος αγωνισταρας: για ολα φταινε τα.....τραστ ! Η Διεθνης Χρηματοπιστωτικη Ολιγαρχια, οι ......ακραιοι συντηρητικοι κυκλοι της Ευρωπης,ο .....καζινοΚαπιταλισμος,ο Ιμπεριαλισμος , ο Κεραυνος ανω Κολοπετεινιτσας , η Φιλαρμονικη του Αμαρουσιου κλπ κλπ κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αρμενιζουμε εμεις στραβα συντροφοι ! Ο γυαλος ειναι στραβος !

      Διαγραφή