Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

ΙΣΡ: Οι ιατροί των νησιών αρνούνται τις νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ για τον οικογενειακό Ιατρό.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ
Medical Association of Rhodes
Ρόδος 26 Ιανουαρίου 2018

Iατρικος Συλλογος ΡοδουΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ιατροί των νησιών αρνούνται τις νέες συμβάσεις με ΕΟΠΥΥ για τον οικογενειακό Ιατρό.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 στη στέγη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση ιατρών ειδικότητας Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής, προκειμένου να ενημερωθούν για τις νέες συμβάσεις που εξήγγειλε ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και για τη θεσμοθέτηση του οικογενειακού ιατρού.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου θεωρεί σωστό τον θεσμό του οικογενειακού ιατρού, το νέο πλαίσιο όμως, χαρακτηρίζεται από μεγάλη προχειρότητα και εξευτελιστικές αντιμισθίες. Για μια ακόμα φορά επιχειρούν να ξεγελάσουν τους ιατρούς ώστε να ενταχθούν στο νέο σύστημα υποσχόμενοι δήθεν αποκλειστικά προνόμια, ενώ στην ουσία, οδηγούν σε κρατικοποίηση τα ιδιωτικά ιατρεία. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν πολύ σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα υγείας και για το λόγο αυτό προτρέπουμε τους συμπολίτες μας να οπλιστούν με περίσσια υπομονή λόγω των ισχυρών ανακατατάξεων που θα προκύψουν στην περίθαλψη τους. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, καταδικάζει κατάφορα αυτές τις τακτικές και εναντιώνεται στο απάνθρωπο και αντιεπιστημονικό νέο σύστημα, που προσπαθεί να φτωχοποιήσει τους ιατρούς και να ταλαιπωρήσει επιπλέον τους συμπολίτες μας.

Τη στιγμή που μικρά νησιά είναι ορφανά από ιατρούς αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια των κυβερνώντων να εφαρμόσουν έστω πιλοτικά νέα συστήματα σε μικρούς πληθυσμούς, αυτοί φιλοδοξούν να τα εφαρμόσουν σε μεγάλα αστικά κέντρα σκεφτόμενοι μόνο τις δαπάνες και αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα επιφέρει σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό.

Ο θεσμός των ΤΟ.Μ.Υ. που επένδυσε προ μηνών η κυβέρνηση ναυάγησε, αφού οι ιατροί αρνήθηκαν μαζικά να υποβάλουν αίτηση-ένταξης, παρά το γεγονός ότι ο κλάδος μαστίζεται από την υποαπασχόληση και την ανεργία. 

Μετά την υπερφορολόγηση των τελευταίων ετών και την σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα με το νόμο Κατρούγκαλου, ο νέος θεσμός συνιστά ακόμα ένα ισχυρό ράπισμα προς τους ήδη εξαθλιωμένους ιατρούς και μάλιστα με τις υπογραφές δύο υπουργών-ιατρών των κυρίων Ξάνθου και Πολάκη!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου επισημάνει ότι τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές πολιτικές θα επιδεινώσουν το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στον κάθε πολίτη της χώρας, με φυσικό επακόλουθο την μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού. 

Ο σχεδιασμός για το νησί της Ρόδου και τα γειτονικά νησιά είναι ελλιπής και δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες βάσει πληθυσμιακών δεδομένων, κάτι που καθιστά ανεφάρμοστο το νέο θεσμό στη πράξη. 

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών εναντιώνεται στο νέο θεσμό και δεν θα συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. 

Για τον Ι.Σ.Ρ

Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Χρήστος Απ. Μαντάς  Ηλίας Ιωαν. Τσέρκης

2 σχόλια:

  1. Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου επισημάνει ότι τέτοιου είδους τυχοδιωκτικές πολιτικές θα επιδεινώσουν το επίπεδο των ιατρικών υπηρεσιών στον κάθε πολίτη της χώρας, με φυσικό επακόλουθο την μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης του πληθυσμού. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ,ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ!

      Διαγραφή