Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Ο ΙΣΑ καλεί τα μέλη του να απέχουν από την υπογραφή των νέων συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ- Όχι στην απαξίωση του ιατρικού λειτουργήματος!

Δημοσιεύθηκε 26 Ιανουαρίου 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχοντας ως πρωταρχικό μέλημά του την προστασία των ιατρών –μελών του, εξέδωσε στις 22.01.2018 Δελτίο Τύπου ζητώντας την τροποποίηση των προϋποθέσεων για την σύναψη των συμβάσεων οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, και εν συνεχεία στις 24.01.2018 απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, να μας απαντήσει άμεσα σε καίρια ερωτήματα και να αποσαφηνίσει συγκεκριμένα ζητήματα επί των νέων συμβάσεων.

Επειδή ουδεμία απάντηση λάβαμε, παρόλο που η τεθείσα από τον ΕΟΠΥΥ ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι έως την 31.01.2018, οφείλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τους ιατρούς – μέλη μας, εάν προβούν στην υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων.


Καταρχάς οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι όποιες ανακοινώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες γίνεται αναφορά περί του γεγονότος ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη για αποκλεισμό από το δικαίωμα συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, είναι τουλάχιστον άκαιρες. Το δικαίωμα του κάθε ιατρού να συνταγογραφεί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών η όποια αντίθετη σκέψη συνιστά Casus belli!!

Περαιτέρω σημειώνουμε ότι οι διάφοροι φορείς που προβαίνουν σε αυθαίρετες ερμηνείες αναφορικά με την δυνατότητα των οικογενειακών ιατρών να αυξήσουν το εισόδημά τους κατά 1.600€, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο του Υπουργείου Υγείας, το οποίο προσπαθεί να εγκλωβίσει του ιατρούς με την υπογραφή των ανωτέρω συμβάσεων.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η σχέση του ιατρού με τον ΕΟΠΥΥ θα αποτελεί πλέον μια υπαλληλική σχέση εφόσον ο ιατρός προκειμένου να απουσιάσει ακόμα και για εκπαιδευτικούς λόγους, οφείλει να ενημερώσει και να αιτηθεί άδεια από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημάναμε ήδη στην επιστολή μας η αμοιβή του ιατρού ανά ασθενή απάδει του ιατρικού λειτουργήματος (0,75€ ανά ασθενή), ενώ την ίδια στιγμή καλείται να πληρώσει ο ίδιος τις ασφαλιστικές του εισφορές!

Την ίδια στιγμή όπως προκύπτει, τα χρήματα που θα λάβουν μεικτά ανέρχονται στα 1.600€ έως 2.000€ που αντιστοιχούν σε 2250 ασθενείς. Από αυτά 30% θα αποδοθεί στον ΕΦΚΑ, 30% στην Εφορία και θα καταλογιστεί προκαταβολή φόρου 100% για το επόμενο έτος. Στην ουσία απομένει ένα 10-20% προκειμένου ο ιατρός να μπορέσει να πληρώσει τα λειτουργικά του έξοδα και τις υποχρεώσεις του.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε και πάλι τον απαράδεκτο περιορισμό του ηλικιακού ορίου των 65 ετών, ειδικά από την στιγμή που τέτοιος περιορισμός δεν υφίσταται ούτε για πρόσληψη στο Δημόσιο!

Συνάδελφοι,

Οι παρούσες συμβάσεις με τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι απαξιωτικές για το ιατρικό λειτούργημα ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ! Οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και να προασπίσουμε τα δικαιώματα των ιατρών!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ   ΑΛΕΞΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

20 σχόλια:

  1. Τα γράφω σε αυτό το blog χρόνια: ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.
    Όλο αυτό το διάστημα όμως αποδεχτήκατε ΟΤΙ σας έλεγαν από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και τα clawback μέχρι τα 15λεπτα των επισκέψεων.
    Τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι τρέχετε και δεν φτάνετε.
    Α ναι. Μην ξεχάσουμε το κατοστάρικο της ετήσιας συνδρομής και να πάρουμε τα σήματα του αυτοκινήτου και το ...ημερολόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντως αυτα τα καταφερνει καλα ο ΙΣΑ .Δηλαδη, μονο αυτα και τιποτε αλλο .Δεν τον παιρνει κανεις πλεον σοβαρα και καλα κανει.

      Διαγραφή
  2. SOS Από ένα γιατρό που έζησε τις συμβάσεις ΤΕΒΕ και τα ραντεβού του ΙΚΑ 1.Το ιατρείο θα είναι γεμάτο από ασφαλισμένους για ψύλλου πήδημα.2.Κανένας δεν σέβεται την ώρα του ραντεβού. 3.Ελεύθερος χρόνος ανάμεσα στα ραντεβού για έξεταση ελεύθερων πελατών δεν θα υπάρχει. 4.Οι καταγγελίες θα πέφτουν βροχή. 5.Οι απαιτήσεις για συνταγογράφιση πάσης φύσεωσς φαρμάκων και παρακλινικών εξετάσεων άλλων ειδικοτήτων θα είναι πιεστικές ,και μΕ δεδομένη την η ύπαρξη γιατρών ειδικοτήτων οι πιέσεις θα είνα αφόρητες.6.Στο ιατρείο θα πρέπει να 'εχεις μόνιμη καθαρίστρια απο την ακαταστασία που θα επικρατεί. 7.Αδειές με το σταγονόμετρο κατόπιν συνεννόησης και φυσικά με αντικαταστάτη που θα πληρώνεις από τη τσέπη σου.8. Για το οικονομικό μην το συζητήσουμε.100 με 200 ευρώ καθαρά ,όποτε και όταν αποφασίσει ο ΕΟΠΥΥ να σε πληρώσει.Τελικά ένα ιδιωτικό ιατρείο που θα θυμίζει ΙΚΑ. Και το πιο τραγικό.Όποιος αποφασίσει να υπογράψει ,είναι σίγουρο ότι σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα θα παραιτηθεί. Εκεί το περιμένει η μεγάλη έκπληξη .Ο ΕΟΠΥΥ θα του κόψει τη πιστοποίηση στη συνταγογράφιση. Και εκεί που πήγαινε για μαλλί θα βγεί και κουρεμένος. Για αυτό ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρολάκι, καλά τα πήγαινες αλλά προδόθηκες στο τέλος ! οι όποιες ανακοινώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στις οποίες γίνεται αναφορά περί του γεγονότος ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη για αποκλεισμό από το δικαίωμα συνταγογράφησης των μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιατρών, είναι τουλάχιστον άκαιρες. Το δικαίωμα του κάθε ιατρού να συνταγογραφεί είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

      Διαγραφή
    2. Οσο και να προσπαθειτε να μας φοβισετε θα σας συντριψουμε οπως και στις γυφΤΟΜΥ!

      Διαγραφή
    3. Μάλλον ο συνάδελφος εννοεί ότι μετά η μετάβαση απο συμβεβλημμένο σε πιστοποιημένο θα είναι χρονοβόρα .Τέλος πάντων ακόμα και αυτό να είναι λάθος στα υπόλοιπα με βρίσκει 100% σύμφωνο .

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος26 Ιανουαρίου 2018 - 6:29 μ.μ. Φίλε μου έχει ένα ελαφρό δίκιο. Αν θυμάσαι οι ιατροί ΙΚΑ που προ διετίας βρέθηκαν εκτός ΕΟΠΥΥ (αφού δεν θέλησαν να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία και δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη) τους έκοψαν το δικαίωμα συνταγογράφησης ξαφνικά. Φυσικά επανήλθε σε 1-2 μέρες όταν έκαναν πιστοποίηση στην ΗΔΙΚΑ. Οπότε έχει μερικώς (και βραχυπρόθεσμα) δίκιο ο άνω...

      Διαγραφή
  3. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΟΙΒΗ.ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ.ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι δεν κατάλαβες ? Επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη .Για το μέλλον είσαι σίγουρος.Πιστεύω Ελληνικά να ξέρεις για να κατανοείς αυτά που διαβάζεις.Τώρα για το τρολάκι εγώ παίρνω 6 ευρώ το κομμάτι . Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει κάτι καλύτερο.Πάντως καληνύχτα σου και όνειρα γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΘΦΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠ 65 ΕΤΩΝ?
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΥ. ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ 400-500 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ 400 ΕΥΡΟ? ΕΧΟΥΜΕ ΖΟΥΡΛΑΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΙΕΣ. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ. ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΜΑΣ. ΤΙ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ . ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ ΠΛΕΟΝ ΦΘΑΣΑΜΕ ΟΛΟΙ. ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ. ΟΧΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΛΕΙΦΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΤΡΟΥΠΩΝΕ ΣΕ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΙΚΑ, ΤΕΒΕ ΚΛΠ. ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ 20-30 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ 5 ΕΥΡΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ 5 ΕΥΡΟ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΚ. ΕΝΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.Ελευθερη επιλογή γιατρού και κάποιες λίγες επισκέψεις με συμβολική αμοιβή .Απλά πράγματα .

      Διαγραφή
    2. Απλο σαφες και ανθρωπινο. Συμφωνω απολυτα. ( ενας αλλος παθολογος ).

      Διαγραφή
  7. Συνάδελφοι η διακοπή πιστοποίησης δεν συνιστά απαγόρευση συνταγογράφησης . Ο γιατρός συνταγογραφεί ότι νομίζει χειρόγραφα στο ατομικό του συνταγολόγιο και απλώς τα φάρμακα δεν τα καλύπτει ο ασφαλιστικός φορέας του ασθενούς. Ξεχάσατε ότι πριν την σύσταση του ΕΟΠΥΥ οι ιδιώτες ιατροί συνταγογραφούσαν ελεύθερα και χωρίς να έχουν σύμβαση στα βιβλιάρια των ασφάλισμενων του ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ φάρμακα που αποζημιώνοντο ,όπως και εξετάσεις . ΟΜΩΣ στο ΙΚΑ και το ΤΕΒΕ και κάποια πολύ μικρά ταμεία δεν μπορούσες να συνταγογραφήσεις ούτε φάρμακα ούτε εξετάσεις εάν δεν είχες σύμβαση με το ΤΕΒΕ η εάν δεν ήσουν μισθωτός ιατρός του ΙΚΑ. Τότε λοιπόν αυτό θεωρείτο νόμιμο και κανένας σύλλογος δεν είχε ποτέ ισχυρισθεί ότι οποίος ιατρός δεν ήταν ΙΚΑΤΖΗΣ η ΤΕΒΕΤΖΗΣ στερείτο το δικαίωμα της συνταγογράφησης. Τώρα ο γιατρός του ΙΚΑ που είχε και ιδιωτικό ιατρείο έπαιρνε τα βιβλιάρια των ιδιωτικών του ασθενών καθώς και από τα γύρω φαρμακεία .καπη, γηροκομεία στο ΙΚΑ που φυλάσσονταν τα ειδικά συνταγολόγια του ΙΚΑ και συνταγογραφούσε σαν να έβλεπε τον ασθενή στο ΙΚΑ , όποτε και δεν έκοβε απόδειξη.
    Γιαυτο τότε οι γιατροί εάν δεν είχαν πολιτικό μέσο πλήρωναν για διοριστούν όπως είχε πει στην Βουλή ο Καψης. Στο δε ΤΕΒΕ έδιναν κάθε Σεπτέμβριο 1000 ευρώ για την ετήσια ανανέωση της σύμβασης. Μερικοί γιατροί στην Αττική είχαν και τα 2 ταμεία παρότι απαγορευόταν . Ο φουκαράς νέος γιατρός που δεν ήταν στο ΙΚΑ και ΤΕΒΕ ( 6 εκατ. ασφαλισμένοι ) συνταγογραφούσε στο ατομικό του συνταγολόγιο και του έλεγε πήγαινε να στο συνταγογραφήσει ο γιατρός του ΙΚΑ η του ΤΕΒΕ για να μην τα πληρώσεις.
    Όταν λοιπόν πήγαινε στο ασφαλιστικό ιατρό αυτός η δεν του τα έγραφε η στην καλύτερη περίπτωση του τα έγραφε και του έλεγε την επόμενη φορά να πάει στο δικό του ιατρείο η να φέρει αυτόν στο σπίτι δίνοντας του και την κάρτα του. Ο φουκαράς νέος ιδιώτης γιατρός δεν τον ξανάβλεπε τον ασθενή του.
    Θέλω λοιπόν να πω με τα ανωτέρω ότι και προ ΕΟΠΥΥ υπήρχαν δεκάδες γιατροί που δεν είχαν δικαίωμα συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων στο ΙΚΑ και ΤΕΒΕ που είναι αντίστοιχο με το να μην έχεις σήμερα πιστοποίηση.
    Επομένως πιστεύω ότι από νομική άποψη ο ΕΟΠΥΥ μπορεί να διακόψει την πιστοποίηση σε μη συμβεβλημένο ιατρό γιατί όλοι οι πολίτες θα είναι κλειδωμένοι σε κάποιο οικογενειακό ιατρό υποχρεωτικά και δια νόμου. Ν4461/17 και Ν4486/17.
    Ένας νυν παθολόγος στο ΠΕΔΥ πρώην ΙΚΑ που έκλεισε το ιατρείο του το 2014 επι Γεωργιάδη και έγινε διευθυντής ιατρός ΕΣΥ Π.Α.Α και ησύχασε ,αρκούμενος στα 2000 ευρώ καθαρά στο 60 του χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμεις δεν θελουμε να κλεισουμε τα ιατρεια μας κουρασμενε,κακο ειναι? Ξεχνας επισης οτι καποτε υπηρχε χρημα για να απευθυνθει στον ιδιωτη ο ασφαλισμενος κατι που δεν ισχυει πια! Αρα εκτος συνταγογραφησης ισον τελος! Για αυτο τερμα η προπαγανδα κανενα δικαιωμα δεν εχει ο χρΕΟΠΥΥ να διακοψει τιποτα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ απο το Ιατρικο σωμα! Κατανοητος τροφιμε του ΥΠΥΓ ? ΠΑανωλεθρια οπως με τις γυφΤΟΜΥ σας περιμενει οσο παραμυθι και να πουλησετε! Αφου ΔΕΝ θα συμβληθουμε δεν θα εχετε ΠΦΥ αρα απλα .....μπουρδολογεις!

      Διαγραφή
    2. Απολυτα παραπλανητικα οσα γραφεις παπαγαλακι διοτι πλεον δεν υπαρχει δυνατοτητα για ιδιωτικες επισκεψεις ενω το δικαιωμ; συνταγογραφησης ειναι κατοχυρωμενο!

      Διαγραφή
    3. Ωραια λοιπον ας γυρισουμε εκει......

      Διαγραφή
    4. Το δικαίωμα πιστοποιημένης συνταγογράφησης είναι συνταγματικά και οριστικά κατοχυρωμένο με απόφαση του συμβουλίου επικρατείας.... ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ....! Ρωτήστε τις νομικές υπηρεσίες των συλλόγων σας.... Μην ακούτε τον κάθε άσχετο που δεν γνωρίζει...! Και σκεφτείτε πολύ καλά πριν μπείτε σε θνησιγενή μορφώματα... Μην αποδίδετε μεγάλη σημασία σε ό,τι φεύγει αλλά ασχοληθείτε με ό,τι έρχεται....!

      Διαγραφή
  8. Εχουν γίνει λάθη,επί λαθών επί 35 χρόνια.Αντί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που υπήρχαν τότε,που βγήκε το ΠΑΣΟΚ ,το 1981, έκαναν τερατουργήματα και παινεύονται ακόμη. Εκαναν το γιατρό δημόσιο υπάλληλο στα νοσοκομεία,μόνιμο, και πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Εδιναν ένα μισθό ικανοποιητικό για νέους γιατρούς και έδειωξαν τους καλούς και παλιούς, πλην κάποιων ειδικοτήτων που το νοσοκομείο ήταν απαραίτητο. Μετά έγινε το γνωστό πάρτυ. Μη έχοντας αναπροσαρμογή μισθών και αυξανόμενο το κόστος ζωής άρχισαν τα παρατράγουδα.Δεν μπόρεσαν οι όποιοι επόμενοι κυβερνώντες να δούν την αιτία του κακού. Ούτε οτι πληθωριζόταν το επάγγελμα. Ούτε οτι στο ιδιωτικό ιατρείο ο νέος γιατρός δεν μπορούσε να έχει προκοπή, όσο καλός κι' αν ήταν. λόγω του ότι όπως αναφέρει και στο σχόλιο του ο συνάδελφος 2:45 π.μ. 6 εκατ.ασφαλισμένοι έπρεπε να πάνε σε γιατρό ΙΚΑ ή ΤΕΒΕ για να γράψουν φάρμακα και εξετάσεις. Ετσι τότε θησαύριζαν οι μικροβιολόγοι .Από τους ΙΚΑτζήδες που παρέκαμπταν το ΙΚΑ και πλήρωναν τις εξετάσεις. Δηλαδή μια στρεβλή κατάσταση που άλλους βόλευε και άλλους έθαβε.Σε ποιό άλλο πολιτισμένο κράτος συνέβαιναν αυτά;; Οι τόσοι Ιατρικοί σύλλογοι τι έκαναν;; Οι συνδικαλιστές τι έκαναν;; Ε... πτωχεύσαμε και για πόσους άλλους λόγους,στη ζούγλα που ζούσαμε και ήλθε η τροΐκα..... Μάζεψε τα 150 ασφαλιστικά ταμεία σε ενα, τον ΕΟΠΥΥ. Δόθηκε το δικαίωμα της συνταγογράφησης σε όλους τους κλινικούς γιατρούς. Στο μικροβιολόγο πήγαιναν πιά όλοι οι ασθενείς με το ΕΟΠΥΥόχαρτο. Τώρα πρέπει να κάνουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σωστά. Πως;;; Ε... τώρα επιτέλους πρέπει να φύγει και η μονιμότητα και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση απο τις δημόσιες δομές. Δεν ξέρω κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος να έχει αυτό το σύστημα. Αρχής γενομένης από τα Πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία τα ΠΕΔΥ,τα ΤΟΜΥ θα πρέπει να γίνονται αξιοκρατικά απο το Υπουργείο συμβάσεις με δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου σε όλους τους γιατρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά που ισχυρίζεται αρχικά τα είδες κάπου γραμμένα?Γιατί αν ισχύσουν ( που χλωμό...)θα πρέπει να εξηγήσει ο οποιοσδήποτε στους πολίτες την αναβίωση του ΙΚΑ.Δηλ πώς από 20.000 γιατρούς που συνταγογράφουν ηλεκτρονικά ο ασφαλισμένος θα έχει πρόσβαση σε 2-3000

    ΑπάντησηΔιαγραφή