Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μπαργιώτας: Η ΠΦΥ σε αδιέξοδο, οι ΤΟΜΥ καρκινοβατούν & οι γιατροί περιφρονούνται



Το εγχείρημα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στηλιτεύει ο Κώστας Μπαργιώτας Βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη Υπεύθυνος του τομέα υγείας, σημειώνοντας πως «η ΠΦΥ βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι ΤοΜΥ καρκινοβατούν χωρίς χρηματοδότηση και γιατρούς και οι οι ίδιοι οι γιατροί περιφρονούνται».
Οnmed.gr

Η κυβέρνηση, δέσμια χρεοκοπημένων ιδεολογημάτων, αδυνατεί να σχεδιάσει και να οργανώσει ένα ρεαλιστικό ολοκληρωμένο σύστημα ΠΦΥ και εξακολουθεί να περιφρονεί τους γιατρούς, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής και συνεχίζει: 

«Με την προκήρυξη για συμβάσεις οικογενειακών γιατρών επιχειρεί να εκβιάσει ουσιαστικά τους γιατρούς με ένα καθεστώς που δεν ικανοποιεί στοιχειωδώς τους επαγγελματίες, αλλά κυρίως αδυνατεί να εγγυηθεί την κάλυψη των αναγκών των ασφαλισμένων. Αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο μόνος της στόχος για το 2018 είναι η περικοπή του κόστους και έχει δεσμευτεί έναντι της τρόικας να περιορίσει τις πληρωμές προς τον ιδιωτικό τομέα μέσω της ανάπτυξης των ΤοΜΥ και ενός δικτύου συμβασιούχων ιδιωτών οικογενειακών γιατρών που θα περιορίσουν την πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ειδικούς γιατρούς και εξετάσεις. Έχει ήδη ενσωματώσει περικοπές 600 εκατ. ευρώ από την υγεία στον προϋπολογισμό. Η τακτική της εξαρθρώνει ουσιαστικά και το ατελές, υφιστάμενο δίκτυο. Οι μεν ΤοΜΥ καρκινοβατούν χωρίς χρηματοδότηση και γιατρούς. Το ίδιο φαίνεται πως θα γίνει και με τις συμβάσεις. Με τέτοιους όρους δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα θα είναι η μετακύλιση του κόστους στην τσέπη των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων που πληρώνουν πολλά χωρίς να έχουν καλύψεις υγείας».

Και καταλήγει ο κ. Μπαργιώτας:

«Πιστεύουμε σε ένα σύστημα ενιαίο με καθολική κάλυψη των ασθενών σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Αυτό προϋποθέτει την αξιοποίηση κρατικών και ιδιωτικών δομών αξιοκρατικά, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες, χωρίς «μεροληψίες» και αναχρονισμούς στο πλαίσιο της μεγάλης μεταρρύθμισης που εισήγαγε η ίδρυση του ΕΟΠΠΥ. Δυστυχώς, η κυβέρνηση εγκαινιάζοντας θνησιγενείς «μεταρρυθμίσεις» σπαταλά πολύτιμους πόρους και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα χωρίς να λύνει κανένα».

15 σχόλια:

  1. Κατάλαβε κανείς τι προτείνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόκειται για την τελευταία καραμπινάτη αποτυχία των Ξανθοκηφήνα/Βαρδαρόμπα/ΣυκοφανΤάκη/Μπαταχτσίμη ! Μετά τον νέο αναμενόμενο εξευτελισμό για την πολιτική Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας θα τους σχολάσει ! Απλά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο άχρηστος μπορεί να είναι κάποιος για να κάνει τον γραφικό τηλεκαραγκιόζη Άδωνι να φαντάζει.....Μεγαλέξανδρος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ως τώρα ξέραμε το καρότο και το μαστίγιο ! Τα ζώα του χρΕΟΠΥΥ όμως χρησιμοποιύν το .....ρόπαλο και το μαστίγιο ! Σε τι .....ελπίζουν ? Πόσο .....βλάκες μπορεί να είναι ? Πόσο ανίκανοι να μάθουν από το φιάσκο των τσαντιροΤΟΜΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά τόσοι σύλλογοι,τόσες ενώσεις επαγγελματικές, τόσοι βουλευτές, τόσων κομμάτων και δεν υπάρχει κανείς να πεί κάτι σωστό,για την πρωτοβάθμια περίθαλψη; Ολοι ξέραμε οτι αυτό έπρεπε να γίνει. Ειναι υποχρέωση και το απαιτεί η τροΐκα. Και δεν βλέπουν τι γίνεται αλλού;;
    Πρέπει να καταργηθεί η μονιμότητα και η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση στις δημόσιες δομές. Στα κτήρια του παλιού ΙΚΑ και σε κάποια άλλα που έχει το δημόσιο θα μπορούσε να διοριστούν γιατροί με σύμβαση 3/ετίας. Ετσι τα ΠΕΔΥ και ΤΟΜΥ θα είχαν γιατρούς συμβασιούχους, με δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου. Το ίδιο θα έπρεπε να κάνουν και για τα νοσοκομεία. Συμβάσεις και δικαίωμα ιδιωτικού ιατρείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποτε δεν απαιτησε η Τροικα γυφΤΟΜΥ που δεν θπαρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ στην πολιτισμενη Δυση αλλα ΠΦΥ !

      Διαγραφή
    2. ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΙΚΑ...ΟΧΙ ΓΙΑΤΡΑΡΑ ΜΟΥ...Ο ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΠΛΕΟΝ (ΙΚΑ)...ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΑΛΛΟΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ...

      Διαγραφή
    3. Αν βγούνε έξω οι νοσοκομειακοί θα δουλέψουν οι ιδιώτες; Η λέμε καμιά μαλακία να περνά η ώρα

      Διαγραφή
    4. Το ΙΚΑ ήταν διευθαρμένο αλλά δεν έχετε καταλάβει τι έφταιγε.
      Πρωτον. Το οτι ο ασφαλισμένος ήταν εγκλωβισμένος για συνταγογραφία στο ΙΚΑ.
      Δεύτερον. Το οτι είχε μόνιμους γιατρούς,χωρίς καλό ελεκτικό μηχανισμό και με ατιμωριτική νομοθεσία. Πχ. Οταν έγραφαν φάρμακα σε πεθαμένους ,το ΙΚΑ το καταλάβαινε μετά από χρόνια και το μόνιμο γιατρό που παρανομούσε δεν τον απέλυε. Επίσης άλλη μεγάλη πληγή ήταν οτι οι μόνιμοι γιατροί του ΙΚΑ πιστοποιούσαν τις αναπηρίες. Και εκεί εκβίαζαν για πληρωμή,χωρίς καμιά τιμωρία.
      Τώρα οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ δεν είναι εγκλωβισμένοι για συνταγογραφία. Επίσης υπάρχει επιτρπή πιστοποίησης αναπηρίας ανεξάρτητη.
      Αρα μένει μόνο η επίσκεψη.
      Οταν λέμε για πρωτοβάθμια περίθαλψη ,απο τα σχόλια που διαβάζω,βλέπω, οτι δεν έχει γίνει κατανοητό τι είναι.
      Κάθε σοβαρό κράτος πρέπει να έχει δομές για κάλυψη των ασθενών κυρίως των μη εχόντων,αλλά και των άλλων. Το αν οι γιατροί που θα τις στελεχώνουν θα είναι μόνιμοι ή με σύμβαση αυτό θα πρέπει να εξετασθεί. Η πράξη έδειξε οτι η μονιμότης φέρνει τη διαφθορά.

      Διαγραφή
  6. ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οχι εντεταλμενε 1.14 κανεις δεν ηξερε οτι αυτο επρεπε να γινει διοτι πουθενα στον Πολιτισμενο Κοσμο δεν εχει γινει!
    ΠΦΥ επρεπε να γινει οχι γυφΤΟΜΥ και προτασεις εμπεριστατωμενες κατεθεσε ο Ιατρικος Κοσμος πχ η προταση των ΙΣ της Κρητης που υιοθετησε και οΠΙΣ ! Αλλα για τους γλυφτες του Ξανθομπουμπουνα αυτα δεν υπαρχουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν λές γυφΤΟΜΥ τι δηλαδή;;; Μήπως αυτό που λέμε εξωτερικά ιατρεία Νοσοκομείου;;; Και εκεί ο γιατρός έργάζεται γιά ένα μισθό,σε μιά δήμόσια δομή. Και πηγαίνει ο κόσμος και κλείνει ραντεβού για δωρεάν εξέταση, μήνες πρίν. Αλλά τα εξωτερικά ιατρεία υπήρχαν παλαιόθεν . Αυτά λοιπόν δεν τα βαφτίζεις γυφΤΟΜΥ γιατί υπήρχαν και δεν μπορούσες να τα καταργήσεις. Ενώ για τα καινούργια έχετε τρελαθεί. Θα σας κόψουν την ..επιδότηση....από τα ιατρεία σας.

      Διαγραφή
    2. Ο μισθος ανεβαινει με εφημεριες ,ακομη περισσοτερο με την ιεραρχικη εξελιξη ,ο ΕΦΚΑ ....καραγκιοζο ειναι πληρωμενος και η 3αθμια και 2αθμια περιθαλψη τι αλλο απο δημοσιο νοσοκομειο η ιδιωτικη κλινικη θα ειναι? Εγω θελω να νου πεις που ειδες γυφΤΟΜΥ αλλου πλην Πορτογαλιας που ομως η αμοιβη του γιατρου μπορει να φτασει τις....
      4000€ ! Απο αμοιβη σε αμοιβη/χρΕΟΠΥΥ εχει διαφορα!

      Διαγραφή
  8. Οταν λεω γυφΤΟΜΥ εννοω .....ντουβαρια χωρις εξοπλισμο σε αντιθεση με τα ΕΙ που βρισκονται και σε νοσοκομειο ,με καυκασιους αναλφαβητους σε αντιθεση νε τους αξιολογους συναδελφους στα νοσοκομεια που με εφημεριες πιανουν τις 2000+ με ΕΦΚΑ πληρωμενο! Εμεις επιιτουμε τιν χρΕΟΠΥΥ λακς,οχι αυτος εμας!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΛΕΜΕ ΓΥΦΤΟΜΥ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΓΥΦΤΟΜΥ! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΞΕΡΕΙ Ο .....ΞΑΝΘΟΣΤΟΥΡΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΑΚΟΜΗ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή