Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Νέο «μπλόκο» των γιατρών στο υπ.Υγείας! Αρνούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας να συμμετάσχουν στις ΤΟΜΥ

Δευτέρα 2 Απρίλιος 2018

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

«Όχι» των γιατρών των Κέντρων Υγείας να εργασθούν ως οικογενειακοί γιατροί στις ΤΟΜΥ! Στα κάγκελα ο κλάδος

Αρνούνται οι γιατροί των Κέντρων Υγείας αλλά και οι πρώην γιατροί του ΠΕΔΥ να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στις Μονάδες των ΤΟΜΥ.

Αφού δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον για συμμετοχή στις ΤΟΜΥ αλλά ούτε και στο νέο σύστημα των οικογενειακών γιατρών μέσω του ΕΟΠΥΥ οι γιατροί όλης της χώρας, το υπουργείο Υγείας εμπνεύστηκε το εξής: να μετατρέψει τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε οικογενειακούς!

Έτσι εκτός από τα καθημερινά τους περιστατικά θα πρέπει να αναλάβουν και την πρόληψη εκατοντάδων πολιτών! Διαβάστε ΕΔΩ όλο το σχετικό ρεπορτάζ: «Βαφτίζουν» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε Οικογενειακούς Γιατρούς! Τι προβλέπει εγκύκλιος»

Βέβαια φαίνεται πως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας λογάριασε χωρίς τον …ξενοδόχο, προβαίνοντας μάλιστα και στα απαραίτητα εγκαίνια νέων μονάδων ΤΟΜΥ, τα οποία να σημειωθεί ότι βρίσκονται κυρίως σε υπάρχουσες δομές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ καθιστά σαφές ότι οι γιατροί δεν πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες των ΤΟΜΥ επειδή δεν βρέθηκε το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό.

Όπως σημειώνουν: «Η εγκύκλιος του Αν. Γεν. Γραμματέα Στ. Βαρδαρού, σύμφωνα με την οποία, οι γιατροί Γενικής Ιατρικής, Παθολόγοι και Παιδίατροι, που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας, εφεξής γίνονται Οικογενειακοί Γιατροί, θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

Οι ήδη υπολειτουργούσες Μονάδες Υγείας με την αλλαγή αντικειμένου εργασίας των γιατρών Γεν. Ιατρικής, Παθολόγων και Παιδιάτρων που τις στελεχώνουν, θα απαξιωθούν ακόμα περισσότερο.

Επιπλέον τονίζουμε ότι δεν είναι νόμιμο να υποχρεώνονται οι γιατροί να αλλάζουν το αντικείμενο εργασίας τους χωρίς τη συναίνεσή τους».


Ο κλάδος καλεί το Υπουργείο Υγείας να αποσύρει την εγκύκλιο, ενώ η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα προσφέρει πλήρη νομική κάλυψη στους γιατρούς που τυχόν θα εξαναγκαστούν να εργαστούν σαν οικογενειακοί γιατροί στις ΤΟΜΥ.

Και οι οδοντίατροι

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρών Οδοντιάτρων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ).

Όπως τονίζουν οι Οδοντίατροι: «Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την προχειρότητα στην οργάνωση και λειτουργία της ΠΦΥ. Η αποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι πλέον έκδηλη !

Οι ιατροί που εργάζονται στις δομές των Κέντρων Υγείας είναι μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ και δεν μετακινούνται σε δομές που αφορούν προγράμματα ΕΣΠΑ με προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση ορισμένου χρόνου και πληρώνεται από το πρόγραμμα αυτό. Επιτέλους σταματήστε να παίζετε με τους λειτουργούς της υγείας»!

Να σημειωθεί πάντως ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας φαίνεται πως βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς είχε δεσμευτεί στην τρόικα ότι έως τον Μάρτιο όλοι οι πολίτες θα είχαν δηλώσει τον δικό τους οικογενειακό γιατρό.

Ωστόσο λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος του ιατρικού σώματος να συμμετάσχει στο εγχείρημα, εγκαινιάζονται οι ΤΟΜΥ αλλά …χωρίς γιατρούς!

4 σχόλια:

  1. Βαρδαρομπας: Ειδικος (στις αποτυχιες!) Επιστημων που χρυσαφι πιανει.....τενεκες γινεται!!! Ποτε επιτελους θα παραιτηθει ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ γραμματεας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννακοπουλεσκου ο Λαικος Αγωνισταρας: αθλιοι γιατροι! Οργανα του Διεθνους Ιμπεριαλισμου,της Χρηματοπιστωτικης Ολγαρχιας,των τραστ.....επρεπε να ειμασταν στο Ιασιο τον παλιο.....καλο καιρο και θα σας ελεγα εγω !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω ρε κατι .....ιδεαρες που κατεβαζει ο Βαρδαργοσχολος καταζητουμενος! Σε λιγο θα στελεχωσει τις γυφΤΟΜΥ με τον Σεφερλη .....γιατρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή