Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Επίσημη Συνάντηση Εργασίας του Πρόεδρου και του νέου Δ.Σ. της ΕΛΙΤΟΥΡ με την Υπουργό Τουρισμού

Γιώργος Πατούλης : «Καθοριστικός Πυλώνας για την Ανάπτυξη της Ελλάδας ο Τουρισμός Υγείας . Προχωράμε σε Εθνικό Σχέδιο».

IATRONET

Την πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Εθνικό Φορέα Τουρισμού Υγείας, Συμβούλιο Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ, πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κοντουρά με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Πατούλη και το νεοεκλεγέν Δ.Σ της ΕΛΙΤΟΥΡ, για τον καθορισμό του νέου θεσμικού πλαισίου και την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής για την ανάδειξη και προώθηση του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδος και ειδικότερα του Ιατρικού Τουρισμού.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο νέος Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κ. Ευριδίκη Κουρνέτα, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ κυρία Αγγελική Χονδροματίδου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Πέτρος Μαμαλάκης, μέλη του νέου Δ.Σ. της ΕΛΙΤΟΥΡ και Τομεάρχες, ο Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος της Κλινικής Genesis, Κωνσταντίνος Πάντος, o Πρόεδρος του Athens Dental Tourism Cluster κ. Νικόλαος Κουβελάς, ο Πρόεδρος του ΙQ Dermatology Δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας και Πρόεδρος της Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής, Καθηγητής Δερματολογίας Κωνσταντίνος Κουσκούκης ο Πρόεδρος Euroconsultants κ. Πάρις Κοκορότσικος, καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Θεραπευτηρίων και Ιατρικών Ομίλων, Υγεία, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Euromedica, που μετέχουν στην ΕΛΙΤΟΥΡ.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά καλωσόρισε τα νέα μέλη εκφράζοντας την ικανοποίησή της που το Υπουργείο Τουρισμού έχει αρωγό στην εθνική προσπάθεια για την οικοδόμηση του νέου αναπτυσσόμενου τομέα του Τουρισμού στην Ελλάδα, του Τουρισμού Υγείας και του Ιατρικού Τουρισμού, «έναν Φορέα δυναμικό, με εξωστρέφεια και εσωστρέφεια», όπως είπε, και ζήτησε από τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ την συνεργασία και την κατάθεση της επιστημονικής τους εμπειρίας και εξειδίκευσης από τον χώρο της Υγείας για τον καθορισμό τριών, κατ αρχήν, αξόνων στην χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής του Τουρισμού Υγείας: τον προσδιορισμό των προδιαγραφών και συστημάτων πιστοποίησης βάσει των διεθνών κανονισμών που ισχύουν στην παγκόσμια αγορά, την επιλογή των Τομέων ειδικοτήτων υπηρεσιών Υγείας και Ευεξίας που θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την προώθηση του Τουρισμού Υγείας στο εξωτερικό, στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα ως προς την ποιότητα και το κόστος των παρεχομένων ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και την από κοινού επιλογή των διεθνών αγορών και χωρών στις οποίες η Ελλάδα θα αποτανθεί για την προσέλκυση Τουριστών Υγείας.

Ο Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την αξία του Εθνικού Προϊόντος Τουρισμού που αποτελεί, όπως είπε, ο Τουρισμός Υγείας, και τόνισε την ανάγκη συντονισμού με το Υπουργείο των προσπαθειών και πρωτοβουλιών που μέχρι τώρα έχουν αναληφθεί για την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιο προορισμό Υγείας, μέσω και της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ σε διεθνείς και ομογενειακές αγορές, αλλά και μεμονωμένα, από ειδικούς Έλληνες επιστήμονες, των οποίων, όπως είπε, η επιστημονική τους δεινότητα, φήμη και επιτυχία προσελκύουν ήδη εντυπωσιακό αριθμό Τουριστών Υγείας, αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Εξωσωματική, την Οδοντιατρική και την Κοσμητική Ιατρική.

«Η φήμη της Ελλάδος ως παγκόσμιος Ιατρικός Τουριστικός προορισμός, που ήδη, τα τελευταία δύο χρόνια, ανέβασε την χώρα αρκετές θέσεις σε ανταγωνιστικότητα με βάση και τα επίσημα στοιχεία στους παγκόσμιους χάρτες, θα πολλαπλασιαστεί με την συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία, και την συγκεκριμένη στόχευση για βελτιστοποίηση του Προϊόντος Τουρισμού Υγείας, και προώθησή του στις διεθνείς αγορές. Και ήρθε όντως η στιγμή για να καθοριστεί Εθνικά, Ποιο είναι το Προϊόν, Πώς Πιστοποιείται και Πού απευθύνεται στο εξωτερικό».

«Αποτελεί και για το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΙΤΟΥΡ, και όλων των παραγόντων που μέχρι τώρα έχουν εργαστεί για την ανάδειξη της Ελλάδος στον Παγκόσμιο Χάρτη Ταξιδιωτικής Ιατρικής, χαρά και τιμή η συνεργασία με την Υπουργό κ. Κουντουρά για την περεταίρω καθιέρωση της χώρας ως Παγκόσμιο Ταξιδιωτικό Προορισμός Υγείας, την Υπουργό που με τον πολιτικό της ρόλο τιμά το Υπουργείο αυτό», υπογράμμισε ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού ΕΛΙΤΟΥΡ κ. Πατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου