Κυριακή 1 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΙΟ-ΠΦΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΟΙΟ-ΠΦΥ) 
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ . ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ Ε.Α101-2017 Α.Μ 843 ΑΠ 1/2017 

30-3-2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Πρόθεση του υπουργείου Υγείας είναι να μεταφέρει ιατρούς των Κ.Υ. πρώην ΠΕΔΥ με τις ειδικότητες του παιδίατρου , παθολόγου και γενικού ιατρού στις δομές των ΤοΜΥ προκειμένου να τις στελεχώσει, μια που δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον από την προκήρυξη. 

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την προχειρότητα στην οργάνωση και λειτουργία της ΠΦΥ. Η αποστελέχωση και υποβάθμιση των υπηρεσιών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι πλέον έκδηλη ! 

Οι ιατροί που εργάζονται στις δομές των Κ.Υ. είναι μόνιμοι ιατροί του ΕΣΥ και δεν μετακινούνται σε δομές που αφορούν προγράμματα ΕΣΠΑ με προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση ορισμένου χρόνου και πληρώνεται από το πρόγραμμα αυτό. 

Επιτέλους σταματήστε να παίζετε με τους λειτουργούς της υγείας! 

Όσο αφορά τις μισθολογικές διεκδικήσεις βρισκόμαστε σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ . Οι φήμες ότι οι αναπροσαρμογές θα δοθούν από το πλεόνασμα ως φιλοδώρημα ή ότι θα γίνει από το Σεπτέμβριο αποκατάσταση μας βρίσκει αντίθετους. 

Είμαστε σε εγρήγορση , ζητάμε ενιαία αντιμετώπιση με δικαστικούς και ένστολους , μετά την απόφαση τους ΣτΕ που μας δικαιώνει . 

Η ομοσπονδία μας , με τους νομικούς συμβούλους της , παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει. 

Εκ μέρους του ΔΣ της ΠΟΙΟ-ΠΦΥ 

Ο Πρόεδρος      Η Γενική Γραμματέας 

Χάρις Μπούρος Μαρία Γώγου

2 σχόλια:

  1. Αθλιοι ταξικοι εχθροι! Λαβρεντι.....μαζεψε ολα τα ιατρορεταλια στην Λουμπιανκα και πες στον Μπλοχιν,τον Τσερετελι,τον Κομπουλοφ και τα αλλα παιδια να .....καθαρισουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα πως μιλατε.ετσι για την .....τομη στην ΠΦΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή