Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Επιστολή ΙΣΚέρκυρας προς Υπουργείο Εργασίας

AΡ.ΠΡΩΤ. 374 
ΠΡΟΣ: 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κα ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΕΦΗ 

ΚΟΙΝΟΠ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ - ΙΣ ΧΩΡΑΣ 
ΙΑΤΡΟΙ – ΜΕΛΗ ΙΣΚ 

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών από υπό συνταξιοδότηση ιατρούς μέλη του Συλλόγου μας, οι οποίοι με αίτησή τους είχαν ενταχθεί στην κατηγορία των Μονοσυνταξιούχων, χωρίς όμως ΠΟΤΕ να έχουν καταβάλει ούτε μια δόση, χωρίς να έχει ζητηθεί ποτέ από αυτούς ούτε μια δόση για την επιπλέον προαιρετική σύνταξη και μη έχοντες ουδεμία οφειλή όσον αφορά τη βασική τους σύνταξη. 

Πρόσφατα το ΤΣΑΥ, στην εκκαθάριση της οριστικής σύνταξης, ενημέρωσε τους εν λόγω ιατρούς για υπέρογκες οφειλές, λόγω μη έγκαιρης καταβολής κατηγορίας Μονοσυνταξιούχων, ενώ επί μη καταβολής απειλούνται με πλήρη περικοπή παροχών σύνταξης και ασθενείας. 

Επειδή, ο νόμος περί Μονοσυνταξιούχων έδινε το δικαίωμα προαιρετικής ένταξης αλλά ΔΕΝ προέβλεπε δυνατότητα προαιρετικής διαγραφής ( γεγονός που έρχεται σε αντιπαράθεση με τη φύση της προαιρετικής ασφάλισης ) 

Επειδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι υπό συνταξιοδότηση ιατροί ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκπλήρωσαν την υποχρέωσή τους όσον αφορά τις καταβολές υπέρ προαιρετικής σύνταξης και με ένστασή τους προς το Ταμείο ΔΕΝ αποδέχονται άλλου τύπου σύνταξη πέραν της υποχρεωτικής, 

Θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση παρέμβασή σας, ως το πλέον αρμόδιο Υπουργείο, για την επίλυση του προβλήματος από το Ταμείο το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργεί με τρόπο απαράδεκτο, ληστρικό, εκδικητικό και πέραν από κάθε έννοια λογικής. 

Ευελπιστώντας στην εκ μέρους σας διευθέτηση του θέματος, 

Με εκτίμηση, 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Μαρία Γονίδη     Σπυρίδων Γαλάνης

2 σχόλια:

  1. Η επιστολή έχει μη νομική βάση στο σημείο που επανειλημένα τονίζει ότι πρόκειται η προσαύξηση του μονοσυνταξιούχου ως "προαιρετική ασφάλιση". Είναι υποχρεωτική ασφάλιση. Βεβαίως η λύση του σημερινού αδιεξόδου είναι η νομοθετική ρύθμιση του θέματος με συγκεκριμμένη τροπολογία από το Υπουργείο Υγείας με βάση την αρμόδια απόφαση του Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α. της συνεδρίασης 302/7.8.2014

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά, τι περίμεναν ΟΣΑ χρόνια δεν κατεβαλαν εισφορές ; Με αυτά και με άλλα (κοινωνικοί πόροι) και τις γενικότερες δυσλειτουργίες του ΤΣΑΥ, κινδυνεύουν οι πραγματικά δικαιούμενοι μονοσυνταξιούχοι να λάβουν εξευτελιστικά χαμηλή και δυσανάλογη με τις καταβολές προσαύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή