Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Διεθνής διαγωνισμός για τη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ μετά την παραίτηση Μπερσίμη



Newsroom , CNN Greece

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μέχρι τη Δευτέρα (15/10/2018) αναμένεται να έχει προκηρυχθεί η θέση του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ, μετά την παραίτηση του Σωτήρη Μπερσίμη, η οποία έγινε αποδεκτή από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση είχε υποβληθεί εδώ και καιρό, παρά το γεγονός ότι έγινε αποδεκτή χθες, Πέμπτη (11/10/2018), και οφείλεται καθαρά σε προσωπικούς λόγους. Οι σχέσεις του κ. Μπερσίμη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας παραμένουν άριστες πάρα τη φημολογούμενη διαφωνία τους, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Στην επιστολή παραίτησης ο κ. Μπερσίμης κάνει απολογισμό του έργου του, αναφέροντας τα θετικά αποτελέσματα στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού, την αποπληρωμή των χρεών προς τρίτους και τον ψηφιακόμετασχηματισμό του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ληξιπρόθεσμα χρέη του οργανισμού τα οποία μειώθηκαν από 2,2 δισ. ευρώ στα διακόσια εκατομμύρια.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα αναδειχθεί μέσα από διεθνή διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Μπερσίμης, ο οποίος θα επιστρέψει στο διδακτικό του έργο στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, έχει λάβει διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ως αναγνώριση των καινοτομιών που εφαρμόστηκαν την τελευταία διετία στον Οργανισμό για τον εξορθολογισμό και τον έλεγχο των δαπανών, καθώς και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Συγκεκριμένα, έλαβε το βραβείο «Best Manager Award» για το 2018 από το European Network for Business and Industry Statistics (ENBIS), σημειώνοντας μάλιστα δύο πρωτιές: για πρώτη φορά το βραβείο απονεμήθηκε σε Έλληνα και πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού. Επίσης, ο κ. Μπερσίμης εκλέχτηκε πρόεδρος του European Healthcare Fraud & Corruption Network. Κριτήριο και στις δύο περιπτώσεις ήταν η προστιθέμενη αξία που δημιούργησε για τον ΕΟΠΥΥ, αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής και την επιστήμη της στατιστικής, αναζητώντας τα διαθέσιμα στοιχεία (big data) και επιτυγχάνοντας βέλτιστες αποφάσεις υπό συνθήκες αβεβαιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου