Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΕΟΠΥΥ: Νέα παράταση στα διαγνωστικά κέντρα και κλινικές για αξονικές, μαγνητικές και μαστογραφίες!


Νέα παράταση δίνει ο ΕΟΠΥΥ στα Διαγνωστικά Κέντρα και τις Ιδιωτικές κλινικές για να του αποσταλούν όλες οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν για αξονικές, μαγνητικές και μαστογραφίες ώστε να πραγματοποιήσει ελέγχους.

Ειδικότερα η αρμόδια διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ επιχειρώντας να ελέγξει τις δαπάνες που είχαν υποβληθεί και οι οποίες πρέπει να αποζημιωθούν από τον Οργανισμό, ζήτησε την κατάθεση φακέλων στους οποίους θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες σε εξετάσεις που έχουν γίνει μέχρι και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου

Πλέον όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΠΥΥ παρατείνεται η εν λόγω προθεσμία μέχρι και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.


Αναλυτικότερα ο Οργανισμός αναφέρει ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 7 της Υπουργικής Απόφασης Υ3β/Γ.Π./οικ.24948 (ΦΕΚ τ.Β’713/13-3-2012), παρακαλούνται όλοι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ Ιδιώτες πάροχοι διαγνωστικών υπηρεσιών Αξονικής, Mαγνητικής Τομογραφίας και Ψηφιακής Μαστογραφίας (Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικές) να προσκομίσουν έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 εξωτερικό σκληρό δίσκο με όλες τις υποβληθείσες στον ΕΟΠΥΥ εξετάσεις Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας στο διάστημα από 15 έως 30 Μαρτίου 2018.

Στο πλαίσιο αυτό οι πάροχοι οφείλουν να προσκομίσουν σε μορφή αρχείων DICOM RT όλες τις εξετάσεις Αξονικής, Μαγνητικής Τομογραφίας και Ψηφιακής Μαστογραφίας, αποκλειστικά και μόνο των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, που εκτελέστηκαν και υποβλήθηκαν προς αποζημίωση στον ΕΟΠΥΥ για το παρελθόν χρονικό διάστημα από Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 έως και Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.


Πάντως αυτή η κίνηση του ΕΟΠΥΥ είχε ερμηνευτεί από τους εκπροσώπους των παρόχων ως μια προσπάθεια να κουρευτούν και πάλι εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν, δεδομένων και των μεγάλων εκπτώσεων που δίνονται ήδη σε rebate και claw back.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ= ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΟΒΛΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ? ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΩΦΛΗΣΕΙ? ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚ ΝΕΟΥ? Θωμόπουλος Ιωάννης/βιοπαθολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκείνο που ζητά ο ΕΟΠΥΥ είναι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που αποζημίωσε,για το ενδεχόμενο πλαστών παραπεμπτικών που αποζημιώθηκαν.

      Διαγραφή