Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Έκανε πίσω το υπουργείο με τους Γενικούς Γιατρούς για τη διαχείριση του Διαβήτη!

Συντάκτης: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Δικαίωση για τον κλάδο, ο οποίος είχε εξαιρεθεί από τη διαχείριση του Διαβήτη. 

Αλλαγή ρότας από το υπουργείο Υγείας για τη διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη (ΣΔ), καθώς αναγνωρίζει τελικά δικαιώματα συνταγογράφησης και στους Γενικούς Γιατρούς.

Ο αποκλεισμός των τελευταίων βάσει σχετικής γνωμοδότησης του ΚΕΣΥ, ειδικά μετά την αποκάλυψη του σκεπτικού πίσω από τη συγκεκριμένη απόφαση, είχε προκαλέσει σάλο αντιδράσεων.

Οι εν λόγω περιορισμοί δημιούργησαν τέτοια δυσαρέσκεια στον κλάδο, που η ηγεσία του ενέταξε το αίτημα της άρσης τους στο διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει για τις 12 Δεκεμβρίου (κάτι που γενικά είναι πρωτόγνωρο για τους Γενικούς Γιατρούς).

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και τις πιέσεις που ασκήθηκαν, η Αριστοτέλους αποφάσισε να υποχωρήσει, αφού η συνεργασία των Γενικών Γιατρών είναι κρίσιμη για την επιτυχία της μεταρρύθμισης που υλοποιείται στην ΠΦΥ – ειδικά σε αυτό το στάδιο.

Το ζήτημα τακτοποιεί με παρέμβασή του ο ΓΓ του υπ. Υγείας, Γεώργιος Γιαννόπουλος.

Με επιστολή προς την ΗΔΙΚΑ (επισυνάπτεται), ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μπορούν να συνταγογραφούν μέσω των θεραπευτικών πρωτοκόλλων του ΣΔ και οι Γενικοί Γιατροί, πλάι στις υπόλοιπες ειδικότητες που έχει ήδη ορίσει το υπουργείο Υγείας.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΛΕΓΕΙΑ, Ανάργυρος Μαριόλης.

12 σχόλια:

  1. Θα διαχειριζονται σοβαροτατη παθηση γιατροι χωρις ουτε στοιχειωδη εκπαιδευση στη γενικη παθαλογια .Οι ασθενεις και οι συλλογοι τους τι λενε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λένε ότι είσαι σκατοψυχος, αυτό λένε.

      Διαγραφή
    2. Οταν γίνεις επωνυμος απο ανωνυμος θα σου απαντήσουν προφεσορά μου ....

      Διαγραφή
    3. Σιγά ρε εκπαιδευμένε. Θα σκάσει η οθόνη από τη γνώση...

      Διαγραφή
  2. Κυρία Μαστοράκου γιατί επιτρέπονται τέτοια ανεπίτρεπτα σχόλια, από άτομα εμφανώς προβοκάτορες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Μαστοράκου πως δημοσιεύετε τα "σχόλια" του "ΜΙΧΑΛΗΣ" με τέτοιες χυδαιότητες?
      Μα τόσο πολύ έχει ξεπέσει το επίπεδο των γιατρών και των μεν και των δε?

      Διαγραφή
    2. Να απαντουν οι γενικοι ιατροι με επιχειρηματα και οχι με υβρεις .Αρκουν 6 μηνες παθαλογιας για να μπορουν να φροντιζουν διαβητικους ασθενεις ?Ποιος διαβητικος μπορει να τους εμπιστευεται?Θα επρεπε αυτοι οι ιδιοι να ζητησουν τουλαχιστον 5 ετη ειδικοτητας με 2 ετη παθολογιας υποχρεωτικα σε μεγαλο νοσοκομειο .Βεβαια ,στην Ελλαδα ζουμε ,αυτα ξερουν αυτα λενε .Μονο οι υβρεις τους εκφραζουν .Ειναι απλα ιατροι ανεπαρκους εκπαιδευσης .

      Διαγραφή
  3. Το επίπεδο της συζήτησης έχει εκτραπεί, παρόλο που το επίπεδο γνώσεων σαφώς διαφέρει ανάμεσα στις ειδικότητες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το επίπεδο της συζήτησης πάντα έχει σχέση με το επίπεδο κάποιων σχολίων. Όταν ένας ανώνυμος, ανύπαρκτος αποφασίζει να χλεβάσει ολόκληρο κλάδο θα βρεθούν κάποιοι επώνυμοι να του πουν δυο λογάκια. Μέτρα την αξία σου καημενούλη με το ποσό κατεβάζεις την HbA1c στους ασθενής σου και αν έχεις διάθεση για παιχνιδάκια έλα να δεις τι γίνεται και με τους δικούς μας εμάς των ανεκπαίδευτων!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντηστε στα ερωτηματα χωρις εξυπναδες .Δεν θελω να χλευασω τον κλαδο ,αποτελει χρησιμη συνιστωσα στην πρωτοβαθμια περιθαλψη .Μεχρι εκει ομως .Ποσοι γενικοι γιατροι εχουν διαβασει εστω και ενα συγγραμμα για τον σδ ?Πως απαιτουν να κανουν δουλεια ειδικων γιατρων χωρις τα αναγκαια προσοντα?Για να δουμα θα απαντησει κανεις ?

      Διαγραφή
  5. Εσύ που ξέρεις τι έχει και τι δεν έχει διαβάσει ο καθένας Οι παθολόγοι πχ ποτέ το διάβασαν το σύγγραμμα; Μεταξί της νοσηλείας της γιαγιάς με εγγεφαλικό και του λιποθυμικού επεισόδιου; Να ακούσουμε κι αυτό ότι οι ειδικευόμενοι κατά την ειδικότητα μέσα στην λάντζα και το τρέξιμο εξειδικεύονται και στον διαβήτη και να τρελαθούμε ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ειναι παραλογο με τον σδ να ασχολουνται οι παθολογοι με 5 ετη ειδικευση ,οι ενδοκρινολογοι με 6 ετη και οι γενικοι γιατροι με 6 μηνες παθολογια?Δεν ειναι ανεπαρκης ο χρονος για να μαθουν εστω και τα βασικα?Ας περιορισθει ο κλαδος στις λοιμωξεις ανωτερου αναπνευστικου και τα συναφη καθημερινα μικροπροβληματα και να μην προσπαθει να ασχοληθει με παθησεις οπως ο σδ .Ειναι αδικο πρωταρχικα για τους ασθενεις .Τα παραπανω γραφονται χωρις ιχνος επιθυμιας λοιδωριας του κλαδου ,αλλα για να μπουν τα πραγματα στη σωστη τους διασταση .

    ΑπάντησηΔιαγραφή