Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Νοσοκομείο Ζακύνθου: παραιτήθηκε σύσσωμο το επιστημονικό συμβούλιο διαμαρτυρόμενο για τις ελλείψεις



Τα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου περιγράφουν εικόνα διάλυσης του νοσοκομείου, και προβλήματα για τα οποία είναι σε εξέλιξη και εισαγγελική έρευνα.

«Πριν ένα χρόνο εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια και τους προβληματισμούς μας για μια σειρά από θέματα, τα οποία προκάλεσαν και προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο εισαγγελέα», αναφέρουν τα μέλη του συμβουλίου προσθέτοντας οτι μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί λύσεις, αλλά τα προβλήματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Οnmed.gr

Όπως επισημαίνουν, τον τελευταίο χρόνο, έχουν αποχωρήσει από το νοσοκομείο 4 παιδίατροι, δύο καρδιολόγοι, ένας δερματολόγος και ένας χειρουργός. Έτσι, η Παιδιατρική Κλινική απειλείται με λουκέτο, το δερματολογικό δεν λειτουργεί, οι εφημερίες της Καρδιολογικής δεν καλύπτονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα μέλη του συμβουλίου, η οφθαλμίατρος έχει μετακινηθεί σε άλλο νοσοκομείο και το αντίστοιχο ιατρείο υπολειτουργεί, ενώ στο νοσοκομείο εδώ και πολύ καιρό έχει μόλις δύο αναισθησιολόγους που δεν «παίρνουν ανάσα» για να καλύψουν τις ανάγκες.

Το συμβούλιο καταγγέλλει ως καταχρηστική την πειθαρχική δίωξη και τιμωρία του Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής, η οποία όπως αναφέρεται έχει επιπτώσεις και στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση διάλυσης, τα μέλη υπέβαλαν παραίτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου