Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

ΕΟΠΥΥ: Δεν δέχτηκαν τις υποσχέσεις του Προέδρου οι 5 Όμιλοι Υγείας για την εξέταση PET CT των καρκινοπαθών! Ξεκινά ο Γολγοθάς


Παρά τις άρον άρον δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ότι θα εξευρεθεί λύση για την εξέταση PET CTκαι το ραδιοφάρμακο που θα καλυπτόταν από τον οργανισμό όπως άλλωστε θα έπρεπε, οι πέντε μεγάλοι Όμιλοι Υγείας φαίνεται ότι είναι ανυποχώρητοι και δεν δέχονται τις προτάσεις του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ.


Όπως έγινε γνωστό οι Πρόεδροι των πέντε μεγάλων Ομίλων που παραβρέθηκαν σε έκτακτη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ζήτησαν να αρθούν άμεσα τα ποσά που προκύπτουν από υποχρεωτικές εκπτώσεις (clawback) για τα έτη 2018 και 2019 για το ραδιοφάρμακο, καθώς οι ίδιοι το αγοράζουν με δικά τους χρήματα χωρίς ποσοστό κέρδους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς για να μην τρέχουν μόνοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Έτσι ήδη από την Πέμπτη 16 Μάιου όλοι οι μεγάλοι όμιλοι θα ζητούν από τους ασθενείς να φέρνουνμόνοι το ραδιοφάρμακο το οποίο πρέπει να το προμηθεύονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού ζήτησε παράταση χρόνου μέχρι τις 30 Ιουνίου για να βρει λύση δεδομένης και της προεκλογική περιόδου που είναι σε εξέλιξη, όπως ισχυρίστηκε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr

Αξιοσημείωτο είναι ότι κάθε χρόνο περίπου 11.000 ασθενείς κάνουν την εξέταση PET CT στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου