Παρασκευή 9 Αυγούστου 2019

Ετοιμάζονται προσλήψεις σε χειρουργεία και εντατικές! Όλες οι λεπτομέρειες



Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Στη μείωση του χρόνου αναμονής για μία χειρουργική επέμβαση στοχεύει το επόμενο διάστημα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας! Άλλωστε πρόκειται για μία από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης της ΝΔ από τότε που ήταν και στην αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις άμεσα στα νοσοκομεία και ειδικά στα ευαίσθητα τμήματα όπως είναι τα χειρουργεία, λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, ενώ προτίθεται να λάβει μέτρα για την πλήρη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών αιθουσών με προσλήψεις προσωπικού. Στόχος να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για μία επέμβαση που σήμερα μπορεί να είναι και μήνες.
Να σημειωθεί ότι σήμερα εφαρμόζονται οι λίστες χειρουργείου για σειρά προτεραιότητας, οι οποίες βέβαια καταστρατηγούνται σε καθημερινά βάση με διάφορα τρικ που εφαρμόζονται.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των ασθενών που αντικρίζουν καθημερινά το ΕΣΥ, η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα προχωρήσει σε ανακαίνιση, προμήθεια ξενοδοχειακούεξοπλισμού και ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων μέσω συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. αλλά και ιδιωτικών δωρεών.

Αλλαγές στην Υγεία με εντολή πρωθυπουργού

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης επανέλαβε στους υπουργούς του- σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr– πως θα πρέπει να προχωρήσουν σε αλλαγές εξπρές που να βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Υπουργείο Υγείας: Ποιες αλλαγές σχεδιάζει για την καθημερινότητα των ασθενών στα νοσοκομεία;»

Άλλωστε η κυβέρνηση στοχεύει να αλλάξει την εικόνα για τους πολίτες άμεσα σε όλους τους τομείς, ώστε να υπάρχει διαφορά – όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες στο HealthReport.gr- σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Γι αυτό και μέσα στις προτεραιότητες της είναι να βελτιωθεί ο τομέας της Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι προσλήψεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ώστε να μειωθεί η αναμονή για ένα κρεβάτι που σήμερα φθάνει ακόμη και τις 40 ημέρες ανάλογα την περίοδο.

Βέβαια τους επόμενους μήνες σύμφωνα και με τους σχεδιασμούς της γαλάζιας παράταξης, είναι πιθανό να γίνουν και συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές όπου θα αξιοποιούνται κρεβάτια εντατικής για δωρεάν νοσηλείες των ασφαλισμένων όταν θα υπάρχει πρόβλημα στα δημόσια νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου