Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Αυστηρή εντολή Β.Κοντοζαμάνη προς Νοσοκομεία: Τηρείστε τη σειρά προτεραιότητας στα ραντεβού! Πόση είναι η αναμονή


Φρένο στα εμβόλιμα ραντεβού που πραγματοποιούνται συνήθως σε δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και προκαλούν καθυστερήσεις στις προγραμματισμένες επισκέψεις, επιχειρεί να βάλει ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Με εγκύκλιό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες ο κ.Κοντοζαμάνης ζητά να ενημερωθούν όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, ώστε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας στα προγραμματισμένα ραντεβού, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις δεν τηρείται η σειρά προτεραιότητας κατά την εκτέλεση των προγραμματισμένων ραντεβού σε δημόσιους φορείς υγείας, είτε αυτές λειτουργούν με το 1535 ή με τους πενταψήφιους αριθμούς κλήσης ή με το σύστημα eRDV της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της δομής.

Να σημειωθεί ότι ήδη στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας υπάρχει μεγάλη αναμονή για ένα ραντεβού σε γιατρό καθώς δεν υπάρχουν ελεύθερες ώρες για επισκέψεις ασθενών λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά παραδείγματα: «Σε αναμονή για ραντεβού με γιατρό και στα Κέντρα Υγείας! Πόσος χρόνος απαιτείται (παραδείγματα)»

«Σας εφιστούμε την προσοχή για την ανάγκη πιστής τήρησης της σχετικής σειράς προτεραιότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά στην εγκύκλιό του ο υφυπουργός Υγείας.

Διευκρινίζει μάλιστα: «Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, τα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών θα πρέπει να τηρούνται και να εκτελούνται απαρέγκλιτα βάσει της σειράς προτεραιότητας, χωρίς να είναι δυνατή η οποιαδήποτε παρέμβαση και για οποιονδήποτε λόγο, με εξαίρεση τις υγειονομικές εξετάσεις που πραγματοποιούν οι υποψήφιοι των στρατιωτικών σχολών και των σχολών σωμάτων ασφαλείας για τις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς επίσης και των υποψηφίων λοιπών προκηρύξεων των σωμάτων ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου