Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Στις καλένδες οι υπουργικές αποφάσεις για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

 Πηγή ΦΩΤΟ: υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Υγείας: Στις καλένδες οι υπουργικές αποφάσεις για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ.

Ακόμη να εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ

Δήμητρα Ευθυμιάδου - HR

Χωρίς προηγούμενο είναι η καθυστέρηση στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για τα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών του ΕΣΥ. Παρότι η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έδειξε ιδιαίτερη σπουδή στο να προωθήσει το νομοσχέδιό της το οποίο είναι πλέον νόμος του κράτους, αλλά μέχρι στιγμής υπουργικές αποφάσεις δεν έχει δημοσιοποιήσει.

Και το ζήτημα είναι ότι υπήρχε δέσμευση της κυβέρνησης εδώ και εβδομάδες ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα εκδοθούν άμεσα, ώστε να εργασθούν οι γιατροί του ΕΣΥ και στον ιδιωτικό τομέα και να υπάρχει μία σχετική ισότητα στα πράγματα, αφού θα προσληφθούν και ιδιώτες στο ΕΣΥ για να καλύψουν με μερική απασχόληση τα κενά σε άγονες περιοχές.

Να σημειωθεί ότι για την εργασία των ιδιωτών στο ΕΣΥ δεν απαιτείται υπουργική απόφαση.

Κρίμα που ο νόμος Γκάγκα προκάλεσε αναταράξεις ακόμη και στους «γαλάζιους» γιατρούς και πολλοί εξ αυτών άλλαξαν ακόμη και στρατόπεδο.

Όσο για τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ που επίσης με περισσή σπουδή προώθησε η Μίνα Γκάγκα, σε βάρος βέβαια των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους, επίσης οι υπουργικές αποφάσεις είναι άφαντες.

Αναστάτωση για το τίποτε.

4 σχόλια:

  1. Τίποτα δεν θα γινει και σε αυτό όπως άλλωστε και σε όλα τα θέματα που ανέλαβαν οι τύποι που ......τράκαραν δύο τραίνα σε.....διπλή γραμμή ενω ποτέ στην Ιστορια στην Ελλάδα δεν είχαν τρακάρεις ούτε σε.....μονη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέφτουν με κρότο και δεν θα γίνει τίποτα από αυτές τις αθλιότητες! Όσοι ανόητοι τυχόν τους πήραν στα σοβαρά έμειναν με τα εξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τωρα σοβαρα περιμενατε υπουργικες αποφασεις για τα παραπανω ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυπρος:7.000 € μισθος χωρις εφημεριες, αντε γεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή