Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Πλεύρης: Πιθανόν να μην αναγνωριστούν όλα τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Συντάκτης: Virus

Πιθανή είναι η αδυναμία αναγνώρισης όλων των θυμάτων μέσω της ταυτοποίησης του DNA, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Η υψηλή θερμοκρασία μετά την σύγκρουση ενδεχομένως να είχε συνέπεια στις σορούς των θυμάτων μη επιτρέποντας την αναγνώρισή τους ούτε μέσω του τεστ.

Η μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη προκάλεσε θερμοκρασία που ανήλθε και στους 1.300 βαθμούς Κελσίου, όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης σε δηλώσεις τους σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συνέντευξης-συλλογής περιγραφών και λήψης DNA από τους συγγενείς. Σήμερα αρχίζει η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων μέσω DNA, σύμφωνα με τον υπουργό. Η διαδικασία αναγνώρισης ήταν δύσκολη με φυσική παρουσία των συγγενών. Ο ίδιος τόνισε ότι από την επικοινωνία που είχε με τους συγγενείς, οι οποίοι προσήλθαν στα νοσοκομεία για να υποβληθούν στην διαδικασία αποκόμισε ότι ήταν πολύ επώδυνη για αυτούς. Οι συγγενείς των νεκρών βίωσαν μια σταδιακή ματαίωση γιατί από την αρχική ελπίδα ο δικός τους άνθρωπος να είναι στους τραυματίες, βρέθηκαν να παρακαλούν να έχει σωθεί η σορός του για να τελειώσει το μαρτύριο τους εκεί. Γι΄αυτό στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων βρίσκονται συνεχώς ψυχολόγοι και ειδικοί ψυχικής υγείας. Η επίσημη ενημέρωση αφορά 38 νεκρούς, αλλά έχουν βρεθεί τμήματα από σορούς και η ιατροδικαστική υπηρεσία εκτιμά ότι θα μπορεί να ταυτοποιήσει από τους ιστούς μέσω DNA.

Όσο για τους νοσηλευόμενους, γονείς αναγνώρισαν μια νεαρή που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση και συνολικά έξι επιβαίνοντες της τραγικής αμαξοστοιχίας βρίσκονται σε εντατική μονάδα, ενώ οι υπόλοιποι τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Με την ευκαιρία ο υπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ για τις προσπάθειες που κατέβαλαν ώστε να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση. Αναφερόμενος στην εμπειρία της επίσκεψής του στο τόπο του δυστυχήματος των δυο τρένων στα Τέμπη, τα ξημερώματα της ίδιας νύχτας, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου