Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Νέα ανακοίνωση Κούγια κατά Πλεύρη

«Είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Υγείας να θέλει να καλύψει ακόμη και κομπογιαννίτες ιατρούς που στέλνουν στο θάνατο ή σακατεύουν Έλληνες πολίτες με αυτό τον χοντροκομμένο τρόπο», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Κούγιας σε νέα ανακοίνωσή του με την οποία απαντά στον Θάνο Πλεύρη, με αφορμή τη νομική προστασία στους γιατρούς του Καραμανδανείου, σχετικά με την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
enikos.gr

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 34χρονης, η οποία κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, σημειώνει στη δήλωσή του: «Από πού γνωρίζει ότι οι μηνύσεις της κας Πισπιρίγκου κατά των ιατρών που αποδεικνύεται πλέον στο δικαστήριο ότι έκαναν τεράστια ιατρικά λάθη και σακάτεψαν το δυστυχές κοριτσάκι και αντί να καλέσουν παιδοκαρδιολόγο, αφού το δυστυχές κοριτσάκι είχε όλα τα συμπτώματα καρδιακού νοσήματος, αποφάσισαν να εφαρμόσουν αγωγή για γαστρεντερίτιδα και βρογχοπνευμονία, είναι ψευδείς μηνύσεις και συκοφαντικές κατά περιεχόμενο;».

«Έχει πληροφορηθεί τι κατατίθεται στο Δικαστήριο και τι κατέθεσε εις βάρος των παιδιάτρων ο νευρολόγος γιατρός που μάλιστα δεν τον κάλεσαν και στη μυστική σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία των διευθυντών της παιδιατρικής κλινικής μετά την τετραπληγία του δυστυχούς κοριτσιού; Έχει έρθει καμία μέρα στο Δικαστήριο και έχει αξιολογήσει αυτά που αναδεικνύονται εκεί και τα οποία η υπεράσπιση της κατηγορουμένης αξιολογεί ως ψευδείς καταθέσεις και γι’ αυτό έχουν υποβληθεί οι μηνύσεις και θα υποβληθούν και άλλες;», συνεχίζει ο Αλέξης Κούγιας και καταλήγει: «Καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της δηλώσεώς του, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, ιδιαίτερα γιατί είναι και Υπουργός, για το τι λέει και τι υπόσχεται, γιατί αυτό που είπε τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, αφού κάθε μέρα σε όλα τα ποινικά Δικαστήρια της Ελλάδος υπάρχει και μια δίκη για ιατρικά λάθη, είτε ιδιωτών ιατρών, είτε υπηρετούντων στο Ε.Σ.Υ., και είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Υγείας να θέλει να καλύψει ακόμη και κομπογιαννίτες ιατρούς που στέλνουν στο θάνατο ή σακατεύουν Έλληνες πολίτες με αυτό τον χοντροκομμένο τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, απαντώντας σε άλλη ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Αλέξης Κούγιας, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε τα εξής:

«Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ίδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παράσχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

7 σχόλια:

  1. Δεν συμπαθω καθολου τον συγκεκριμενο δικηγορο ,αλλα τωρα εχει απολυτο δικιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφής προσπάθεια εκφοβισμού με υβριστικό τρόπο. Άννα γερά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο δικαστηριο θα φανει αν εγινε συγκαλυψη απο τους γιατρους και σε ποιο βαθμο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφως κι ετσι θα πρεπει να γινει ,αλλα ο υπυγ θα πρεπει να τηρησει ουδετερη σταση και να σεβαστει τη νομιμη διαδικαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιου καρδιακού νοσήματος είχε...; Ανοησίες λέει; Κι από πού αποδεικνύεται ότι είχε καρδιακό νόσημα...; Μην σας εκφοβίζει ο άσχετος... Δεν ξέρει πού του πάνε τα τέσσερα και καταφεύγει στον εκφοβισμό... Κολλήστε τον στον τοίχο... Καρδιολόγος είμαι και δεν έχει ιδέα τι λέει ο τύπος....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα κριθει απο το δικαστηριο αυτο .Μπορει να λεει ο,τι θελει ,προκειμενου να υπερασπιστει την πελατιασσα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα κριθει απο το δικαστηριο και μονο, αυτο κε συναδελφε .Εχετε δει τη δικογραφια και ομιλειτε? Πως ξερετε κατι ? δεν πρεπει να το καταθεσετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή