Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Στους δρόμους οι υγειονομικοί σε Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Στους δρόμους μαζί με τους χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα βρέθηκαν και οι εργαζόμενοι, στην Υγεία για να διαδηλώσουν κατά των υπευθύνων της τραγωδίας στα Τέμπη.

Γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία έδωσαν δυναμικό παρόν στα μαζικά συλλαλητήρια για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη, που λαμβάνουν χώρα από τις 12.00 το μεσημέρι σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα κλπ.

Στην 24ωρη απεργία και τις πορείες που διοργανώθηκαν από την ΑΔΕΔΥ, λαμβάνουν μέρος η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), αλλά και οι Φαρμακοποιοί, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη (08/3) στάσεις εργασίας.

Οι υγειονομικοί απαιτούν δικαίωση για τα πάνω από 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας, ενώ ζητούν παράλληλα “Να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών”, όπως αναφέρουν τα σωματεία στις ανακοινώσεις τους.

ΟΕΝΓΕ: “Η εμπορευματοποίηση των συγκοινωνιών έχει τη σφραγίδα όλων των κυβερνήσεων”

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ), στην ΕΕ το 2021 καταγράφηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα, με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες, και 97 από αυτά αφορούσαν συγκρούσεις τρένων.

“Η πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη σκοτώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Η πολιτική που φέρνει αντιμέτωπο το λαό με το εγκληματικό ζύγι του κόστους – όφελους όταν πρόκειται για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του στην παιδεία, στην υγεία, στις μεταφορές, παντού”, σημειώνουν οι γιατροί του ΕΣΥ και τονίζουν πως “δεν πρέπει να μείνει ποτέ ξανά αναπάντητο το μήνυμα, στείλε όταν φτάσεις …”.

Παράλληλα οι γιατροί διαμαρτύρονται και για το νομοσχέδιο “έκτρωμα που ιδιωτικοποιεί τη μοναδική Παιδοογκολογική μονάδα της χώρας”.

Για το ίδιο θέμα στις 11:00 π.μ. η 5μελής ΕΙΝΑΠ του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην πύλη του Νοσοκομείου, δηλώνοντας οργή και αγανάκτηση. Οι γιατροί επισημαίνουν πως θα παλέψουν για να μην μετατραπεί σε ΝΠΙΔ, το Παιδοογκολογικό τμήμα του Παίδων.

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι γιατροί του ΕΣΥ των Νοσοκομείων της Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και δηλώνουν ότι καλύπτουν όλους τους συνάδελφους που θα θελήσουν να συμμετέχουν.
ΠΟΕΔΗΝ: “Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες”

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποίησε στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια συμμετείχε στην πορεία.

“Διαμαρτυρόμαστε για τις πολιτικές ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών αγαθών που ακολουθούνται. Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν για τον τραγικό θάνατο και τραυματισμό δεκάδων επιβατών στα Τέμπη στην συντριπτική πλειοψηφία νέων ανθρώπων”, τονίζει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.


Εργαζόμενοι ΕΟΔΥ: “Οι νεκροί μας, τα κέρδη τους” – Οι καταγγελίες για την εργοδοσία

“Προδιαγεγραμμένο έγκλημα που έχει συγκεκριμένες αιτίες που πρέπει να φωτιστούν”, χαρακτηρίζει το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη το σωματείο εργαζομένων του ΕΟΔΥ (ΣΕΕΟΔΥ).

Τονίζει δε πως η “ατομική ευθύνη” είναι η “κορυφή του παγόβουνου” και προσθέτει ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο αφέθηκε με τεράστιες ελλείψεις και κενά στο ζήτημα της ασφάλειας των δρομολογίων και των ανθρώπινων ζωών που καθιστούν κάθε ανθρώπινο λάθος ασυγχώρητο.

Φαρμακοποιοί: Σε απεργία “συνείδησης” και όχι “αιτημάτων”

“Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους”, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στηρίζει σήμερα τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει.

Ο ΠΦΣ προτρέπει, μάλιστα, τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά.

Δείτε αναλυτικά τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι κατά τόπους Φαρμακευτικοί Σύλλογοι όλης της χώρας: Στάση εργασίας στα φαρμακεία για τα Τέμπη: Τι ισχύει σε κάθε περιοχή

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά (ΦΣΠ) ανακοίνωσε ότι οι Φαρμακοποιοί πραγματοποιούν “απεργία συνείδησης” και συμμετέχουν στο εθνικό πένθος από την τραγωδία στα Τέμπη.

“Για πρώτη φορά στα χρονικά, κάνουμε απεργία συνείδησης και όχι αιτημάτων. Κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να πληρώσει το μέγεθος της δικής του ευθύνης καλώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να διασφαλίσει στο ακέραιο την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Ποτέ ξανά”, λένε οι φαρμακοποιοί του Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου