Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Αφαίρεση άδειας άσκησης επαγγέλματος για πάντα σε αντιεμβολιαστή γιατρό

Συντάκτης: Virus

Δια βίου στερήθηκε το δικαίωμα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος από το Πειθαρχικό Όργανο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας αντιεμβολιαστής γιατρός στον Βόλο. Καταγγελίες έχουν έρθει στο φως για υποθέσεις που φέρεται να χειρίστηκε με αντιεπιστημονικό τρόπο, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να οδηγηθεί στον θάνατο.

Την άσκηση επαγγέλματος στερήθηκε για πάντα ο γιατρός που κατηγορείται από τον σύζυγο 60χρονης που έχασε την ζωή της ότι την ενθάρρυνε, ενώ νοσούσε με covid-19 να μη μεταβεί στο νοσοκομείο. Τη θέση του γιατρού επιβάρυναν και οι αντιεπιστημονικές του απόψεις σχετικά με την πανδημία, σύμφωνα με το magnisianews.gr.

Την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών έχει προκαλέσει η δράση του 73χρονου γιατρού ο οποίος φέρεται να «εξέταζε» διαδικτυακά και να χορηγούσε συνταγές με μαντζούνια και αντιβιοτικά σε ασθενείς από όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μάλιστα, εμφανίζεται να τους αποθάρρυνε να μεταβούν στο νοσοκομείο, ισχυριζόμενος ότι «εκεί θα τους πεθάνουν». Κατεπείγουσα εξέταση διέταξε ο Εισαγγελέας Βόλου πριν τρεις μήνες για τις καταγγελίες σε βάρος του γιατρού και συγκεκριμένα για το θάνατο της γυναίκας στον Βόλο, ενώ κι άλλες καταγγελίες έγιναν από τον Βόλο, την Κρήτη από συγγενείς θανόντα ασθενούς που τον «κουράριζε» διαδικτυακά μέσω skype. Άξιο λόγου είναι πως η Εισαγγελία Βόλου έχει ζητήσει στοιχεία για μια ακόμη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για δύο ακόμη από το Αγρίνιο, η μία εξ αυτών αφορά στον μακαριστό Μητροπολίτη και η δεύτερη συγγενικό του πρόσωπο.

Σημειώνεται ότι από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας είχε επιβληθεί πρόστιμο 4.500 ευρώ, στον κατηγορούμενο καθώς όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όσα έγιναν γνωστά, ο γιατρός ήταν προσβλητικός απέναντι στον πρόεδρο του Συλλόγου, στον γραμματέα αλλά και σε άλλους γιατρούς. Στην αυστηρή απόφαση του συλλόγου για πρώτη φορά στα χρονικά να στερήσει δια παντός τη δυνατότητα άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος φαίνεται πως συντέλεσαν τα επιβαρυντικά στοιχεία που κατέθεσε ο σύζυγος της θανούσης. Επίσης εξετάστηκαν επώνυμες καταγγελίες για τις αντιεπιστημονικές θέσεις του γιατρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου