Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Υπουργείο Υγείας: Νέες καθυστερήσεις στο «λίφτινγκ» νοσοκομείων και κέντρων Υγείας – Γιατί δεν προχωρούν τα έργα

Υπουργείο Υγείας: Νέες καθυστερήσεις στο «λίφτινγκ» νοσοκομείων και κέντρων Υγείας – Γιατί δεν προχωρούν τα έργα

Γιατί το υπουργείο Υγείας καθυστερεί τις πολυδιαφημισμένες ανακαινίσεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

HR

Νέες σοβαρές καθυστερήσεις καταγράφονται από το Υπουργείο Υγείας στα έργα ανακαίνισης νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr παρά τις πολυδιαφημισμένες ανακαινίσεις ύψους 700 εκατ. ευρώ μπήκαν στον πάγο λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών.

Έτσι παρατηρούνται νέες καθυστερήσεις από το υπουργείο Υγείας το οποίο να σημειωθεί ότι δεν έχει ολοκληρώσει καν τις αρχικές μελέτες για το τι χρειάζεται το κάθε νοσοκομείο για να βελτιωθούν οι υποδομές του.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πρόσφατα το υπουργείο Υγείας υπέγραψε σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ για τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας αλλά και για την αναβάθμιση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών ύψους περίπου 700 εκατ. ευρώ.

Σοβαρές καθυστερήσεις

Παρότι τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί με βάση τη συμφωνία με το Ταμείο Ανάκαμψης, έως το τέλος του 2025, οι αλλαγές στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Στα επτά νοσοκομεία που έχει βγει ένα πρώτο σχέδιο για την ανακαίνισή τους, η διαδικασία παραμένει σε …βρεφικό στάδιο αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το ΤΑΙΠΕΔ αναμένει την αποδοχή επικαιροποίησης πρότασης και προϋπολογισμού από το Υπουργείο Υγείας ή υπάρχει επικοινωνία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ, ΥΠΕ και Νοσοκομείων για λήψη επιπλέον στοιχείων – πληροφοριών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr.

Τα περισσότερα έργα στα εφτά νοσοκομεία αφορούν:

ανακαινίσεις εξωτερικών ιατρείων ή ανακαινίσεις Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τα νοσοκομεία είναι:

ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

Γ.Ν.Α. “ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ” Ε.Ε.Σ.

ΣΩΤΗΡΙΑ

ΚΑΤ

ΓΕΝΙΚO ΝOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠAΙΔΩΝ ΑΘHΝΩΝ Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Γ.Ν.Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ-ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Πάντως εδώ και καιρό έχει ζητηθεί από τους Διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας να αποστείλουν αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τις ανάγκες που υπάρχουν σε υποδομές αλλά και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως Διοικητές δεν απέστειλαν καν τις προτάσεις τους και τα απαραίτητα στοιχεία, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν ελήφθησαν καν υπ’ όψιν οι θέσεις των Διοικήσεων για τις αλλαγές που απαιτούνται ή τον εξοπλισμό που απουσιάζει.

1 σχόλιο:

  1. Τίποτα από όσα εξήγγειλαν οι αχρειοι των Τεμπών δεν προχωρά όπως άλλωστε και η σήμανση των σιδηροδρόμων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή