Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που έφτασε πρώτος – «Είδα ήρωες και αγγέλους»

Η τραγωδία στα Τέμπη δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους πιο πεπειραμένους αστυνομικούς και πυροσβέστες.
in.gr
Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες του μοιραίου τρένου στα Τέμπη «ζωντάνεψαν» στα μάτια αστυνομικών και διασωστών, που έφτασαν πρώτοι στον τόπο του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος όπου αντίκρισαν εικόνες αποκάλυψης.

Άνθρωποι διαμελισμένοι, νέα παιδιά «πεταμένα» στα γύρω χωράφια και νεκροί, πολλοί νεκροί. Οι τραυματίες προσπαθούν να βρουν μια έξοδο διαφυγής.

Ένας νεαρός αστυνομικός, που μίλησε στον Alpha, έφτασε πρώτος, μαζί με ορισμένους συναδέλφους του, καθώς είχαν ειδοποιηθεί μόλις λεπτά μετά το δυστύχημα.

Η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη σημειώθηκε στις 23:21 και εκείνος έφτασε στο σημείο της τραγωδίας, 10 λεπτά αργότερα.

«Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους»

«Πολλές από τις εικόνες που μου έρχονται δεν θέλω να τις μοιραστώ δημόσια», λέει ο αστυνομικός, έχοντας στο μυαλό του, προφανώς, τις εικόνες φρίκης που αντίκρισε στον τόπο του δυστυχήματος.

Και προσθέτει: «Συνολικά, η εικόνα ήταν δραματική. Αντικρίσαμε ήρωες και αγγέλους. Είδα μια κοπέλα που υπέφερε από τους πόνους, να κάθεται σε ένα πεζούλι και να τρέμει από το σοκ που είχε υποστεί».

Με την συγκίνηση εμφανή στη φωνή του, ο νεαρός αστυνομικός συνεχίζει: «Μία άλλη κοπέλα που είχε τραυματιστεί, πήγα και την επισκέφθηκα στο νοσοκομείο. Είχε εγκαύματα και υποθέτω πως βρισκόταν στα πρώτα βαγόνια.

»Αντικρίσαμε πολλούς ήρωες και μου έρχεται στο μυαλό ένα 20χρονο παιδί που παρέμεινε, για να απεγκλωβίσει ανθρώπους και τα κατάφερε. Έσωσε 10 άτομα και συνέχιζε να προσπαθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου