Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Πλεύρης: Κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική στον προϊστάμενο του σταθμάρχη

Τι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας και ποια εντολή έχει δοθεί σχετικά με το περιστατικό μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Κατεπείγουσα εξέταση για την αναρρωτική άδεια που χορηγήθηκε στον σταθμάρχη, μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ζήτησε ο υπουργός Υγείας.
IATRONET

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, με εντολή του Θάνου Πλεύρη ζητήθηκε κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να εξετασθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στον προϊστάμενο του σταθμάρχη που τον τοποθέτησε στη βάρδια.

Σκοπός είναι να αναζητηθούν άμεσα ευθύνες από τους γιατρούς που τη χορήγησαν. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να τεθούν σε αργία όσοι προκύψει ότι εμπλέκονται.

Μιλώντας αργότερα στον Σκάι, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως όταν μία αναρρωτική άδεια είναι πλησίον αυτού του συμβάντος, είναι εύλογο να δημιουργεί μία υπόνοια που πρέπει να εξεταστεί.

"Θα αποδοθούν ευθύνες, αν δεν συντρέχουν οι όροι για την αναρρωτική άδεια. Θα τεθούν και όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία", τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, τού προκαλεί τρομακτική εντύπωση ότι αμέσως μετά το συμβάν ένας άνθρωπος ο οποίος έχει μία έμμεση εμπλοκή, με την έννοια ότι βρίσκεται στους χώρους που αποφασίζει, παρουσιάζει κι ένα ιατρικό πρόβλημα και δεν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να μην διερευνηθεί.

Εξήγησε, δε, πως όταν κάποιος είναι σε αναρρωτική άδεια δεν μπορούν να συντρέξουν και κάποιες άλλες ενδεχομένως πειθαρχικές διαδικασίες σε βάρος του.

Τι δηλώνει ο διευθυντής

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου Νίκος Χαυτούρας, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν με την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας, δεδομένου, ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γιατρός που υπέγραψε την άδεια είχε “άνωθεν εντολή” προκειμένου να εξυπηρετήσει “καλή τη πίστει” τον ανώτερό του.

Ο συγκεκριμένος επιθεωρητής είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία όλων των ελληνικών σιδηροδρόμων από τον σταθμό της Λάρισας μέχρι και τον σταθμό του Αιγινίου Πιερίας.

1 σχόλιο:

  1. Αυτα ειναι τα δημοσια νοσοκομεια και τα στελεχη τους .Να τους χαιρομαστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή