Οι μονάδες θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και θα είναι σε (τηλεφωνική) ετοιμότητα τις υπόλοιπες 12 ώρες του 24ωρου, καθώς και τις αργίες.
Τη ανάπτυξη Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής (ΜΟΙ) σε όλη τη χώρα, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
IATRONET
Την ανακοίνωση έκανε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα “Ο νέος χάρτης στην Πρωτοβάθμια Υγεία: Στόχοι και Προοπτικές”, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο, η ουσιαστική ανάπτυξη της οικογενειακής ιατρικής προϋποθέτει ειδικές δομές και υπηρεσίες:
“Για το λόγο αυτό, εξετάζουμε τη δημιουργία Μονάδων Οικογενειακής Ιατρικής (ΜΟΙ), οι οποίες θα είναι ουσιαστικά “μικρά αστικά Κέντρα Υγείας”.
Θα στελεχώνονται με πέντε έως δέκα γιατρούς (παθολόγους, γενικής ιατρικής και παιδιάτρους) και το αναγκαίο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
Η υποδομή του συνίσταται σε ένα χώρο χωρίς ιδιαίτερο εργαστηριακό εξοπλισμό – τα αναγκαία μόνο για την ολοκλήρωση της κλινικής εξέτασης, διάγνωσης και παρακολούθησης των ασθενών.
Ανασφάλιστοι
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι στις μονάδες αυτές θα εγγράφονται όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.
Η αναλογία εγγραφής θα είναι περίπου 1.700 πολίτες ανά γιατρό, ενώ για την κάλυψη των κατοίκων των αστικών περιοχών απαιτούνται περίπου 3.600 ιατροί σε 600 μονάδες.
Οι ΜΟΙ θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και θα είναι σε (τηλεφωνική) ετοιμότητα τις υπόλοιπες 12 ώρες του 24ωρου, καθώς και τις αργίες.
Πού θα τους βρεις τους γιατρούς υπουργέ μου, όταν δεν μπορείς να πληρώσεις τους ήδη υπάρχοντες...; Εάν δεν κάνω λάθος απαιτούνται χρήματα, τουλάχιστον 3600x1800=648000000;;;;;;;;;;;;; Από πού....;;;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή