Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Οι προτεραιότητες του Μάκη Βορίδη



HEALTH VIEW.GR 

Οι βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για την νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 σύμφωνα με τον κο Βορίδη ο οποίος τις παρουσίασε κατά την έναρξη των εργασιών του Προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ», που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο εντοπίζονται στους εξής τομείς :

- στην ανάπτυξη του δικτύου της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας

- στην διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων και τέλος,

- στην διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΣΥ

- στην καθολική κάλυψη της υγείας του πληθυσμού

Ο κος Βορίδης δήλωσε σχετικά, ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει προς αυτή την κατεύθυνση μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων που θα ολοκληρωθούν με την έκδοση μιας υπουργικής απόφασης για την κάλυψη των ανασφάλιστων όχι μόνο πια σε νοσοκομειακό επίπεδο, αλλά συνολικά την φαρμακευτική τους κάλυψη και εκτός νοσοκομείου.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν, εκτός των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων, ο Συντονιστής της Πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει», Χρυσόστομος Γούναρης, ο Ειδικός Σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, Dirk Horemans, καθώς και ο Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μπουραντάς.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βορίδης ανέφερε επίσης: « Η σημερινή έναρξη του κύκλου του προγράμματος εκπαίδευσης διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της επένδυσης του Υπουργείου Υγείας στην συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα υγείας και ιδιαίτερα των ανώτερων στελεχών στους τομείς της ηγεσίας, της οικονομικής διαχείρισης, του λειτουργικού μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας, καθώς και της επικοινωνίας.

Για την υλοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτεραιοτήτων υπεγράφη η συμφωνία συνεισφοράς μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος υποστηρίζει την εφαρμογή του προγράμματος «Health Reform Support Program». Το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε με το εν λόγω πρόγραμμα τόσο τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους αξιοποιώντας τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε., καθώς και την παροχή τεχνικής βοήθειας για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου