Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Βορίδης σε διοικητές: Ποιές είναι οι τέσσερις προτεραιότητες στην Υγεία

Στον τομέα της Υγείας, ανέφερε ο υπουργός, ο ανθρωποκεντρικός ρόλος της διοίκησης είναι κομβικός και καταλυτικός στην επίτευξη των μεταρρυθμιστικών στόχων και του οράματος για εξασφάλιση παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.


Τους τέσσερις άξονες στους οποίους θα κινηθεί η πολιτική της Υγείας την περίοδο 2014 – 2020, έθεσε ο υπουργός Υγείας.

ΙΑΤRONET

Μιλώντας το Σάββατο στις εργασίες του προγράμματος “Εκπαίδευση διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων”, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι οι βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας για τη νέα προγραμματική περίοδο εντοπίζονται:

Στην ανάπτυξη του δικτύου της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Έκανε λόγο για “μεγάλη πρόκληση” για όλους μας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη διοικητική αναδιοργάνωση του ΕΟΠΥΥ, των νοσοκομείων και των λοιπών εποπτευόμενων φορέων.

Στην καθολική κάλυψη της Υγείας του πληθυσμού. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι οι νομοθετικές παρεμβάσεις ολοκληρώνονται με την έκδοση της υπουργικής απόφασης για την κάλυψη των ανασφάλιστων όχι μόνο πια σε νοσοκομειακό επίπεδο, αλλά συνολικά την φαρμακευτική τους κάλυψη και εκτός νοσοκομείου.

Στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΣΥ.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι η έναρξη του κύκλου του προγράμματος εκπαίδευσης διοικητών Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της επένδυσης του υπουργείου Υγείας στην συνεχή βελτίωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του τομέα Υγείας και ιδιαίτερα των ανώτερων στελεχών στους τομείς της ηγεσίας, της οικονομικής διαχείρισης, του λειτουργικού μάνατζμεντ υπηρεσιών υγείας, καθώς και της επικοινωνίας.

Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων – είπε - βασίζεται στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού.
Μεταρρύθμιση

Ιδιαίτερα δε στον τομέα της Υγείας, ο ανθρωποκεντρικός ρόλος της διοίκησης είναι κομβικός και καταλυτικός στην επίτευξη των μεταρρυθμιστικών στόχων και του οράματος του υπουργείου για την εξασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών Υγείας για την συνεχή βελτίωση της υγείας του ελληνικού πληθυσμού.

Στο πρόγραμμά συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας και των διοικήσεων, ο συντονιστής της πρωτοβουλίας «Υγεία εν Δράσει» κ. Χρυσόστομος Γούναρης, ο ειδικός σύμβουλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κ. Dirk Horemans, καθώς και ο καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Δημήτρης Μπουραντάς.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου