Γκολ στον ίδιο τους τον εαυτό βάζουν τα στελέχη του υπουργείου Υγείας τα οποία φαίνεται να τελούν σε σύγχυση (εάν κρίνει κανείς από τις πράξεις τους), κάνοντας έξαλλο το ιατρικό σώμα αλλά και την κοινή γνώμη.
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι και η οργή για την απόσπαση των δύο γιατρών στην Πάτμο και Νίσυρο (που στην πορεία τελικά ήταν 4) οι οποίοι έπρεπε εντός δύο ημερών, να αφήσουν την θέση τους στο γενικό Κρατικό Νίκαιας και στο Τζάνειο που υπηρετούσαν, με νέα απόφαση, οι επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ αποφάσισαν να ανακαλέσουν την εν λόγω απόφαση και να παγώσουν το θέμα.
Η κατάσταση είναι για γέλια στην κυριολεξία, για να μην πούμε ότι είναι για κλάμματα, καθώς η ανάκληση των αποσπάσεων, έγινε μετά από την μεγάλη κατακραυγή των γιατρών (Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και των νοσοκομειακών γιατρών) αλλά και μετά από ανάδειξη του θέματος από το onMed το πρωί της 21ης Αυγούστου.
Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα των νοσοκομειακών γιατρών, «στις 19 Αυγούστου ορκίστηκε Διοικητής της 2ης ΥΠΕ ο κ. Αθ. Παπαρούπας, παθολόγος και γιατρός ΕΟΠΥΥ (αλήθεια υπάρχει τέτοιας μορφής εργασιακή σχέση;). Μία μέρα μετά, δηλαδή στις 20 Αυγούστου, ο κ. Παπαρούπας υπέγραψε τέσσερεις αποφάσεις μετακίνησης γιατρών, δύο από το Νοσοκομείο Τζάνειο και δύο από το Κρατικό Νίκαιας. Οι αποφάσεις αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και οι μετακινήσεις έπρεπε να γίνουν άμεσα στα νησιά Λέρο, Πάτμο, Νίσυρο και Λειψούς. Ξεσηκώθηκε θύελλα διαμαρτυριών από την Πενταμελή Επιτροπή, την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ. Επακολούθησε σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας, όπου αποφασίστηκε να ανακληθούν οι αποσπάσεις».
Το πρωτοφανές, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι πως οι αποφάσεις του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ δεν ανακλήθηκαν ούτε από τον υπουργό, ούτε από τον ίδιο τον υπογράφοντα. Ανακλήθηκαν από τον υφιστάμενό του, τον υποδιοικητή κ. Αλεβίζο!!(κάντε κλικ εδώ)»
Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά, και η δημόσια υγεία απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς και όχι προχειρολογίες που προσβάλλουν τους επιστήμονες και μειώνουν τους ίδιους τους ασθενείς. Τα ελληνικά νησιά μας και οι απομακρυσμένες περιοχές είναι απογυμνωμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η ένδεια της υγείας και της περίθαλψης στην χώρα είναι πρωτοφανής, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εξοπλισμό. Τα συντρίμμια που άφησε πίσω η τρόικα και το Μνημόνιο είναι νωπά, και οι Έλληνες χρειάζονται σεβασμό και την περίθαλψη που τους αξίζει και δικαιούνται.
Επιτέλους κύριοι λίγος σεβασμός!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου