Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ο Παν. Κουρουμπλής επί το έργον: Ζητά απολογισμό από το ΕΣΥ, συγχαίρει το ΣΕΥΥΠ & δίνει λύση για τους ειδικευόμενους



Έχει σηκώσει για τα καλά τα μανίκια στο υπουργείο Υγείας η νέα κόκκινη ηγεσία, γνωρίζοντας ότι τα μέτωπα είναι πολλά και πως αυτό που απαιτείται τώρα, είναι δουλειά, δουλειά και δουλειά!

Τι κι αν οι Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης είναι προγραμματισμένες για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και πολλοί εκτιμούν ότι οι επικεφαλής των υπουργείων δεν πρέπει να παίρνουν θέση, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ριχτεί για τα καλά στην εργασία ανοίγοντας όλους τους φακέλους ενώ παράλληλα με το καλημέρα, έχει ξεκινήσει και βλέπει σταδιακά όλους τους φορείς και τους συνδικαλιστές.

Έτσι χθες, συναντήθηκε με τους εκπροσώπους νοσηλευτών αλλά και με τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ κ. Σταύρο Ευαγγελάτο, όπου ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξήρε τον κρίσιμο και σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζει το Σώμα, σε θέματα διαφθοράς. Άλλωστε το ζήτημα της διαφάνειας, βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι οι υποθέσεις – ιδιαίτερα αυτές που έχουν εισαγγελική παρέμβαση- θα ανοίξουν άμεσα και θα διευθετηθούν.

Ο νέος υπουργός Υγείας επίσης, έχει ζητήσει μέχρι την Δευτέρα από όλα τα νοσοκομεία της χώρας (συγκεκριμένα από τους διοικητές), τον απολογισμό τους και είναι γεγονός, ότι η εσπευσμένη αυτή κίνηση, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Άνθρωποι από τον υγειονομικό κλάδο και εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτιμούν ότι η διορία των τριών ημερών που ζήτησε ο νέος υπουργός Υγείας, προκειμένου να καταθέσουν τα πεπραγμένα τους οι διοικήσεις του ΕΣΥ, είναι πολύ σύντομες και είναι γεγονός ότι έχει αρχίσει η γκρίνια.

Όμως χωρίς να υποτιμάμε την δυσκολία που μπορεί πράγματι να έχουν κάποια στελέχη στο να συγκεντρώσουν τα απολογιστικά τους στοιχεία, υπάρχουν άλλα πολύ πιο σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Ένα από αυτά, είναι το ζήτημα που έσκασε αναφορικά με τους ειδικευόμενους γιατρούς (υπουργική απόφαση Βορίδη μόλις 10 ημέρες πριν τις εκλογές) με την οποία ουσιαστικά διώχνονται οι γιατροί αυτοί από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να βρίσκεται στα όρια της αποψίλωσής του. Οι ζυμώσεις είναι έντονες τις δύο τελευταίες ημέρες και όπως όλα δείχνουν την Δευτέρα θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις για το θέμα αυτό.

Το θέμα των ειδικευομένων, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου μαζί με το ζήτημα των προσλήψεων στο ΕΣΥ και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Οι ελλείψεις τόσο στο δημόσιο σύστημα υγείας, όσο και στο ΠΕΔΥ είναι τεράστιες και το αποτέλεσμα είναι ότι το πρόβλημα αυτό, το πληρώνουν τόσο οι ασθενείς όσο και οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές οι οποίοι βρίσκονται στα όριά τους για να μην πούμε ότι τα έχουν ξεπεράσει.

Η εντολή του λαού προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι νωπή, φυσικά όλοι πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στην νέα κυβέρνηση – αν και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης παραλαβής δεν ζήτησε χρόνο- ωστόσο κάποια πράγματα δεν μπορούν να περιμένουν. Κυρίως όταν τέτοια θέματα συνδέονται άμεσα με την υγεία, την περίθαλψη, την πρόνοια, την πρόσβαση στις δημόσιες δομές και σε θεραπείες, όταν συνδέονται με την αξιοπρέπεια, την δικαιοσύνη και την ποιότητα της καθημερινότητας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου