Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κουρουμπλής για Βορίδη: Φεύγει ένας Πατρίκιος και έρχεται ένας Πληβείος στο υπουργείο Υγείας

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, ανέφερε ότι δεν προτίθεται να αιφνιδιάσει, λέγοντας ότι ο χώρος της Υγείας έχει πολλά και διαπλεκόμενα συμφέροντα.

IATRONET

Απολογισμό από τις διοικήσεις των Οργανισμών του χώρου της υγείας θα ζητήσει ο νέος υπουργός.

Η σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ ο κ. Κουρουμπλής προανήγγειλε ότι θα ζητήσει πολλές παραιτήσεις από διοικήσεις φορέων και Οργανισμών,

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την Τετάρτη στην τελετή παράδοσης και παραλαβής την εκτίμηση ότι φεύγει ένας Πατρίκιος από το υπουργείο Υγείας και αναλαμβάνει ένας Πληβείος.

Ο Παναγιώτης; Κουρουμπλής ανέφερε ότι δεν προτίθεται να αιφνιδιάσει, λέγοντας ότι ο χώρος της Υγείας έχει πολλά και διαπλεκόμενα συμφέροντα:

‘’Εμείς θα υπηρετήσουμε το συμφέρον της κοινωνίας’’, ανέφερε ο νέος υπουργός.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στην εμπειρία του στο χώρο της υγείας, καθώς είχε διατελέσει σύμβουλος του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά:

‘’Η εντολή του πολιτικού μου πατέρα Ανδρέα Παπανδρέου, ήταν τότε να διαμορφώσουμε ένα σύστημα υγείας, το οποίο να δίνει ίσες ευκαιρίες στον άνθρωπο στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του".

Με δηλώσεις του στο "Βήμα", ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι τομέας ο οποίος αποτελεί πρώτη του προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόσο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων. 

Βορίδης

Ο κ. Βορίδης υποδέχτηκε τη νέα πολιτική ηγεσία στην οποία ευχήθηκε κάθε επιτυχία.

Σημείωσε ότι θα φέρει γνώση και εμπειρία στο υπουργείο Υγείας και αναγνώρισε τις ικανότητες του νέου υπουργού:

‘’Θα έχουμε την ευκαιρία να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας στη Βουλή, σχολίασε ο κ. Βορίδης.

Ξανθός

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός είπε ότι δεν χρειάζονται χρήματα για να υπάρξει ετοιμότητα, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια στο σύστημα.

Δ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου